Recensie: Vlieland – Kiki van Dijk

Charlie is reisblogger, maar zoekt het dit jaar noodgedwongen dichter bij huis. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping op Vlieland, grijpt ze haar kans. Het eiland trekt de laatste jaren veel hippe toeristen, dankzij de luxe restaurants, exclusieve winkeltjes en prachtige natuur.

Op het eiland aangekomen wil ze Sytze interviewen, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en Charlie krijgt vreemde reacties als ze wat mensen naar hem vraagt. Dan wordt het bebloede lichaam van een meisje gevonden. Sytze wordt onmiddellijk verdacht, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Door de zomerstorm wordt Charlie gedwongen om op het eiland te blijven en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, met gevaar voor eigen leven…(bol.com)


Yes, wat was ik blij toen ik dit pakketje van uitgeverij Xander op de deurmat vond. Het nieuwste zomerboek van Kiki van Dijk. Als fan van deze schrijfster heb ik inmiddels al haar boeken gelezen en kon dan ook niet wachten om in deze Vlieland thriller te beginnen. De cover van dit boek is aantrekkelijk, door de donkere achtergrond met de gele gloed van de lampjes en de vuurtoren. Je vraagt je af wie deze vrouw is en wat zij op Vlieland gaat doen. Ik zou dit boek op basis van de cover zeker openslaan.

Het verhaal speelt zich dus af in Vlieland. Een van de Waddeneilanden waar ik zelf nog nooit geweest bent. Maar door de duidelijke en beeldende beschrijving van de omgeving, lijkt het alsof ik zelf midden in de storm op Vlieland dwaal. De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken zijn precies lang genoeg om er nog ééntje te lezen.
De hoofdpersoon Charlie is goed uitgewerkt en je leert haar zowel zakelijk als op persoonlijk vlak goed kennen. Dit maakt dat je jezelf goed kan inleven in haar situatie.

Het verhaal leest lekker weg. In het begin heb je even nodig om er in te komen, maar eenmaal in het verhaal leg je het boek niet meer naast je neer. De verschillende plotwendingen maken het boek geen moment saai. En ook het einde vond ik verrassend. Ik kan dan ook niet wachten tot er een nieuwe thriller van haar hand zal verschijnen!

Vlieland is een ideale vakantiethriller voor een aantal uren leesplezier. Spannend en verrassend tegelijk. Eenmaal in dit boek begonnen leg je hem niet meer neer!

8.5
Vlieland – Kiki van Dijk
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €7,99 Paperback €15,99

3 gedachtes over “Recensie: Vlieland – Kiki van Dijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.