Recensie: De verloren jongen – Chantal van Mierlo

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas de zaak toegewezen. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen? (bol.com)


Een nieuwe serie van een voor mij nieuwe schrijfster. Door de flaptekst was ik nieuwsgierig geworden en ontving een exemplaar van de uitgever. In het zonnetje las ik deze geweldige thriller, het eerste deel over gedrag deskundige Julia Menken. Bij de cover van het boek kwam bij mij gelijk de vraag naar boven van wie is dat stukje stof wat aan die tak bungelt?. Ook het kleurgebruik is mysterieus. Het donkere blauw met het paars. Mooi gedaan!

Eenmaal in het boek begonnen, kon ik het maar moeilijk wegleggen. Wat een fijne, vlotte schrijfstijl heeft Chantal van Mierlo. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je na elk hoofdstuk denkt; ‘ik wil doorlezen’, je wordt letterlijk meegezogen in het verhaal en moet hierdoor het boek in één ruk uitlezen.

De hoofdpersonage Julia Menken, is sterk neergezet. Niet alleen worden haar goede kanten belicht, ook haar slechte momenten komen aan bod in het verhaal. Bijvoorbeeld de strubbeling met het ouderschap, relatie en haar werk. Voor vele vast herkenbaar en het is daarom ook niet moeilijk om jezelf in haar in te leven.
Het thema van het boek is heftig en er wordt dan ook een realistisch beeld geschetst van onder andere sommige verwondingen bij jonge kinderen. Dit is voor sommige misschien shockerend en zeker niet voor mensen met een gevoelige maag. Door het einde ben je erg benieuwd naar het volgende deel, die ik hopelijk snel kan lezen!

De verloren jongen is een thriller voor lezers die houden van details en een sterke maag hebben. Ik vond hem in ieder geval super goed! Eenmaal opgezogen door het verhaal, laat het je niet meer los en moet het boek zo snel mogelijk uit!

8.5
De verloren jongen – Chantal van Mierlo
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij De Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Paperback €21,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.