Recensie: Levenslef – Ingeborg van Beek

In het waargebeurde verhaal Levenslef verteld Ingeborg van Beek hoe haar leven compleet op zijn kop kwam te staan toen er in 2013 een kwaadaardige hersentumor bij haar werd ontdekt. Er begint een emotionele rollercoaster van onderzoeken en een risicovolle operatie terwijl verdriet, onzekerheid en angst elkaar afwisselen. Ingeborg haalt tegen de klippen op alles uit het leven, maar bijna negen jaar later is ze er nog steeds (bol.com).


In het begin van mijn blogtijd las ik levenshaast, het boek waarin Ingeborg verteld over haar strijd met een hersentumor. Nu bijna negen jaar later schrijft Ingeborg een nieuw boek over leven in reservetijd terwijl het leven gewoon doorgaat. Hier was dan ook erg benieuwd naar hoe het nu met haar zou gaan en vroeg een exemplaar aan bij de uitgever.
Op cover van het boek staat Ingeborg zelf afgebeeld, al kijkend tegen de felle zon in. Als je naar de omgeving kijkt en het boek gelezen hebt zou je denken dat de plek waar ze staat te maken heeft met strand en duinen. Een plek die erg dierbaar voor haar is.

De schrijfstijl van Ingeborg is luchtig en vlot. Door de nodige humor te gebruiken is het boek absoluut niet zwaar. Ze neemt je mee in haar ziekteproces, haar scheiding en zoektocht naar en acceptatie van haar ziekte. Zo gaat ze met haar moeder verschillende therapieën af om deze acceptatie te bereiken. Ook verteld ze over het moederschap, dat haar soms zwaar valt door haar epileptische aanvallen, maar ook het feit dat ze haar kinderen nooit ziet opgroeien. En hoe gaaf is het om vol overgave uit een vliegtuig te kunnen springen zonder, zoals Ingeborg het met een knipoog vertelt in het verhaal, bang te zijn om dood te gaan, want dat gaat ze tenslotte toch wel.

In levenslef vertelt Ingeborg op een ontroerende, maar zeker ook humoristische wijze wat het met je doet om niet oud te worden, maar te leven in reservetijd met tikkende tijdbom in je hoofd! Een boek dat je ontroert en aan het denken zet over het leven in hier hier en nu.

7.5
Levenslef – Ingeborg van Beek
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,99 Paperback €20,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.