Recensie: Het koetshuis – Karin Quint

Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu! (bol.com)


Ik werd door uitgeverij L.S. Amsterdam benaderd of ik mee wilde doen aan met de promotie rondom de verschijning van het boek Het koetshuis. Dit is het eerste deel in de Landgoed Rosaville serie van Karin Quint. Toen het boek eenmaal op mijn mat verscheen, ben ik er gelijk in begonnen.
De cover van dit boek past bij het verhaal. Je ziet het landgoed afgebeeld met daaromheen zijn rozentuinen. Een kleurrijke cover, wat aanzet tot lezen van dit boek.

Ik moest even inkomen in het verhaal. Maar eenmaal op dreef, werd ik het verhaal ingezogen en kon ik niet meer stoppen met lezen. De schrijfstijl is luchtig en gemakkelijk, waardoor je over de pagina’s vliegt. Daarnaast weet Quint goed de gevoelens van de hoofdpersonen neer te zetten. Inleven in hun situaties is hierdoor een eitje!
Niet alleen zet ze haar personages goed op papier, ook de omgeving weet ze met haar beeldende schrijfstijl goed te verwoorden. Hierdoor lijkt het alsof je als lezer door het prachtige oude landhuis waant en kan je op het andere moment op een van de feestjes zijn van de bekende televisieproducent Tom Boyard.
De geschiedenis van deze Boyard, waarin historicus Laura zich onderdompelt geeft een leuke wending aan dit verhaal!

ondanks dat het een feelgood roman is, en je toch bij voorbaat al een beetje weet hoe het zal eindigen. Wist de schrijfster mij tot op het laatste moment te verrassen. En loopt het verhaal toch net iets anders af dan je in eerste instantie verwachte. Ik kan dan ook niet wachten tot het tweede deel van de landgoed Rosaville serie uitkomt.

Het koesthuis is een heerlijke feelgood roman die heerlijk wegleest op je strandbedje of zoals bij de Nederlandse zomers onder een dekentje op de bank!

Het koetshuis – Karin Quint
Uitgeverij: L.S. Amsterdam

Bedankt uitgeverij L.S. Amsterdam voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Paperback €17,50

Een gedachte over “Recensie: Het koetshuis – Karin Quint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.