Recensie: Alex B.- Arjan Alberts

De jonge, veelbelovende advocaat Jurre van Loon krijgt de kans van zijn leven als hij wordt gevraagd om de beruchte seriemoordenaar Natan Z. te verdedigen. Tegelijkertijd wordt het OM opgeschrikt door de lugubere vondst van het ontzielde lichaam van de minister van Justitie.
Suus de Bruyn, ooit slachtoffer van Natan Z., werkt nu op de zwaarst beveiligde TBS-afdeling van Nederland. Ze is een ervaren therapeute, maar heeft ook een heel andere reden om dicht in de buurt van de levensgevaarlijke TBS’ers te zijn: wraak. (bol.com)


In zijn eerste boek Natan Z. maak je kennis met het TBS systeem in Nederland en laat Alex je meeleven met een van de grootste en gevaarlijkste TBSers. In zijn nieuwste boek, die ik gelijk na het vallen op de mat oppakte om te lezen neemt hij je opnieuw mee naar de TBS kliniek.

De cover van dit boek is mysterieus waardoor ik als lezer gelijk aangetrokken werd door de cover en het meteen wilde lezen. Het boek las ik dan ook in één weekend uit!
De schrijfstijl is gemakkelijk, heeft een goede spanningsopbouw en is niet moeilijk qua taalgebruik dus voor iedereen goed te volgen.  Door de goede opbouw en kennismaking met de hoofdpersonen Suus en Jurre kun je jezelf in beide inleven en snap je wat hen drijft om achter Natan en Alex aan te gaan. Ondanks dat het boek soms gedetailleerd is qua viezigheden zoals lijken en zijn ontbindingen vond ik het weer een fijn en spannend boek om te lezen.

Het boek is een vervolg op Natan Z. en is prima te lezen zonder het eerste boek gelezen te hebben.Echter vond ik het wel prettig, want in Alex B. gaat Arjan dieper in op zaken die in het vorige boek gebeurd zijn. Ik raad je dus aan om eerst Natan Z. te lezen voordat je in Alex B. begint.

Alex B. is een boek wat ik maar moeilijk naast mij neer kon leggen. Een met vaart geschreven thriller die spannend blijft tot het bittere einde. Ik heb er weer onwijs van genoten en vond het jammer toen ik de laatste bladzijde omsloeg!

9.5
Alex B. – Arjan Alberts
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar!

 

2 gedachtes over “Recensie: Alex B.- Arjan Alberts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.