Recensie: Strandslag – Linda van Rijn

De grote droom van Gijs en Daniëlle komt uit: een eigen vakantiehuisje op Texel. Ze kunnen hun geluk niet op. Tot opeens een vreemde bezoeker voor de deur staat…
Daniëlle en haar man Gijs hebben onlangs een vakantiehuisje gekocht op Texel, op dezelfde plek waar Daniëlle als kind altijd met haar grootouders naartoe ging. Het is een droom die kon uitkomen dankzij de erfenis die Daniëlle van haar oma heeft gekregen. Tijdens de eerste zomer in hun eigen huisje kunnen ze hun geluk niet op. Het is prachtig weer, de kinderen spelen eindeloos op het strand en Gijs en Daniëlle genieten van de rust en de tijd voor elkaar.
Op een avond meldt zich bij het huisje een bezoeker met een vreemde boodschap. Die klinkt onheilspellend en Gijs en Daniëlle weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Het kan niet anders dan dat er sprake is van een misverstand en daarom vergeten ze het voorval snel. Tot Daniëlle haar oude vakantieliefde Mitchell tegen het lijf loopt. Het is hem de laatste jaren niet bepaald voor de wind gegaan, maar wat heeft hij te maken met die vreemde bezoeker? Wanneer hij dreigt om haar gezin iets aan te doen, weet Daniëlle zeker dat ze niet langer kan toekijken. Als de politie niet ingrijpt, zal ze het zelf moeten doen… (bol.com)


Haar nieuwste boek Ibiza club had ik nog niet uit of de volgende nieuwe literaire thriller verscheen alweer. Strandslag heeft een leuke en aantrekkelijke cover. Een vrouw met een grote strandhanddoek die op de strandopgang loopt. Kan alleen maar een zomerse bedoeling worden.

De schrijfstijl is ook deze keer weer vlot en simpel, waardoor je makkelijk en snel door het boek heen gaat. De hoofdstukken zijn niet mega lang, waardoor het makkelijk is om ma een hoofdstuk het boek weer even aan de kant te leggen.
Een beetje voorspelbaar en op sommige momenten onrealistisch misschien is het boek wel.
Wel vind ik het nog steeds knap, dat van Rijn je mee weet te nemen naar de plaats waar het boek zich afspeelt. Ze vertelt gedetailleerd over de plek en zijn bijzonderheden, waardoor het lijkt alsof ik zelf even tussen de campinggangers in Texel liep.

Standslag was voor mij weer een heerlijke simpele literaire thriller zonder al te veel poespas, voor een aantal fijne leesuurtjes.

7.0
Strandslag – Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer

E-book €9,99           Paperback €15,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.