Recensie: Zonder gezicht – Robert Bryndza

Politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.
Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken (bol.com)


De serie over Erika Foster staat nog redelijk ongelezen in de kast maar wauw, als de Kate Marshall serie net zo goed is als zijn vorige moet ik die toch ook maar pijlsnel gaan oppakken.
De cover van dit boek is vrij simpel en toch trekt het de aandacht. De mooie groene kleur met de zwarte duistere bomen op de achtergrond lieten mijn oog gelijk op dit boek vallen.

In het boek begonnen kon ik het maar moeilijk naast mij neerleggen. Je wordt las lezer werkelijk in het verhaal gezogen en bijt je vast in de gruwelijkheden waar Kate mee te dealen heeft nu en in haar verleden. Stukje bij beetje verteld het verhaal namelijk wat er met Kate gebeurd is in haar verleden en hoe ze bij haar huidige werk uitgekomen is. Kate ontrafelt naarmate het boek vordert steeds meer over de copycat moordenaar wat zorgt voor een heerlijke climax op het einde.

Robert weet de personages zo neer te zetten, dat elk van hun een persoonlijk verhaal hebben met de hoofdpersoon Kate. Hier komt de lezer tijdens het lezen van dit boek stukje bij beetje achter. Het is als het ware een grote puzzel! Wel is dit geen boek voor mensen met een zwakke maag, net zoals de boeken van J.D. Barker weet ook Bryndza de meeste gruwelijke details uit zijn mouw te schudden.

Ondanks dat Zonder gezicht een dikke pil is van ruim 400 bladzijdes, was dit boek binnen mum van tijd uit. Zelden las ik zo een gruwelijke goede thriller. Kan deel twee snel uitkomen?

9.5
Zonder gezicht #KateMarshall1 – Robert Bryndza
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.