Recensie: Dagboek van een verloskundige- Marlies Koers

Van grote hoogtes naar diepe dalen en van gemoedelijke spreekuren tot zenuwslopende bevallingen. En dat alles soms in één dag. Dit boek geeft een unieke en openhartige kijk achter de schermen van een van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen.
Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je tweede bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen. Marlies Koers neemt je in Dagboek van een verloskundige een jaar lang mee in haar hectische en onvoorspelbare leven. Van spreekuren tot spoedsituaties en van bijzondere momenten tot groot verdriet: een jaar vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak in al zijn complexiteit.(bol.com)


Wat een prachtig boek was dit zeg! Ondanks dat ik nog geen kinderen heb of zwanger ben, spreken dit soort boeken mij door mijn verpleegkundige achtergrond altijd erg aan.

Marlies neemt je mee in de dagelijkse bezigheden van het hebben van een verloskundige praktijk. Ze laat je verschillende casussen zien, soms met een lach en soms met een traan. Knap om te zien dat ze al op zo een jonge leeftijd zo veel verantwoording heeft en laat duidelijk zien wat ze  voor mensen kan betekenen in soms maar enkele spannende uren.

Elke keer nam ik mij voor om slechts enkele hoofdstukken te lezen, maar de verhalen zijn zo boeiend en leerzaam dat ik maar door bleef lezen en het boek binnen twee avonden uit had. Zo ontzettend jammer! Ik denk dat niet alleen moeders in spe van dit boek zullen genieten, ook aanstaande vaders, opa’s, oma’s, ooms en tantes van dit boek zullen houden.
Ook bijzonder aan dit boek de filmrechten zijn al verkocht!

Dagboek van een verloskundige is een intiem, kwetsbaar, realistisch en mooi geschreven boek dat iedereen zal boeien!

9.0
Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers
Uitgeverij: Unieboek Spectrum

E-book €12,99       Paperback €20,99

Een gedachte over “Recensie: Dagboek van een verloskundige- Marlies Koers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.