Recensie: Sorry dat ik je wakker bel – Marlies Koers

Van beschuit met muisjes direct door naar een live interview op nationale televisie: het leven van verloskundige Marlies Koers is er niet rustiger op geworden na het schrijven van haar eerste boek. Naast het werk in haar praktijk in het oosten van het land schreef ze de bestseller Dagboek van een verloskundige, wat haar toch al onregelmatige leven nog iets meer op zijn kop zette. Met veel energie en plezier geeft ze in Sorry dat ik je wakker bel een uniek inkijkje in haar dynamische leven als verloskundige. Wat te doen als de vader in spe corona blijkt te hebben, en het drukker is dan ooit op de praktijk vanwege de corona-babyboom? (bol.com)


Eerder las ik van Marlies Koers al haar vorige boek Dagboek van een verloskundige, met veel plezier. Toen ik hoorde dat haar volgende boek precies in mijn zwangerschapsverlof uitkwam, moest ik deze wel lezen. En dat deed ik ook deze keer weer met veel plezier! De cover van het boek is simpel en zonder al te veel poespas. Dit past mijn inziens prima bij het boek. Poespas genoeg in de verhalen.

Ook deze keer weet Marlies Koers je mee te nemen tijdens haar drukke diensten bij haar verloskundige praktijk. Niet alleen de bevallingen die ze doet komen aan bod, ook de opkomende coronapandemie en het schrijven van haar boek spelen een grote rol in het verhaal. Hierdoor leer je Koers goed kennen. Ik vond het prachtig om te lezen hoe zij haar patiënten begeleidt in de heftige en emotionele tijd tijdens de zwangerschap, bevalling en geboorte. Omdat ik nu zelf bijna op knappen sta van ons eerste kindje, kwamen sommige momenten misschien iets harder binnen. Bijvoorbeeld de verhalen van de momenten waarop een zwangerschap niet goed gaat en er complicaties ontstaan. Desondanks heb ik het weer met veel plezier gelezen en zijn er een hoop leerzame momenten geweest.

Door de simpele Jip en Janneke taalgebruik is het voor iedereen goed te volgen en komt er weinig medische terminologie aan te pas. Hierdoor leest het boek vlot. De hoofdstukken zijn gemiddeld drie a vier bladzijdes lang, waardoor je vaak nog even één hoofdstukje extra leest.

Sorry dat ik je wakker bel is weer een prachtig boek waarin Koers je meeneemt in haar werk als verloskundige. De passie en plezier spatten van de bladzijdes af!

9.5
Sorry dat ik je wakker bel – Marlies Koers
Uitgeverij: Spectrum

E-book €12,99 Paperback €20,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.