Recensie: Diagnose – Lisa Sanders

De medische wereld zit boordevol mysteries. Als een waar detective duikt arts en New York Times-columnist dr. Lisa Sanders in de meest bizarre, raadselachtige en spannende verschijnselen uit de geneeskunde.  In elk van deze zaken is de weg naar de diagnose – en de behandeling – er een vol bizarre en soms onverklaarbare wendingen. Zie wat de dokters zien, voel hun onzekerheid – en ervaar de euforie wanneer alles op z’n plek valt. (bol.com)


Ik werd in eerste instantie aangetrokken door de mooie blauwe cover van dit boek met natuurlijk de bekende stethoscoop. Deze is flink in de knoei geraakt en dit is denk ik ook hoe sommige mensen zich voelen. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd met rare symptomen en klachten waarmee men zich geen raad weet. Dit komt ook duidelijk naar voren in de casussen die beschreven worden in dit boek.
Echter wel allemaal Amerikaanse patiënten en hier is de gezondheidszorg toch duidelijk anders dan in Nederland.

Wel vond ik het interessant om te lezen hoe sommige artsen door het lezen van andere onderzoeken of net die ene patiënt gehad heeft met precies dezelfde symptomen en klachten, waardoor hij of zij de juiste diagnose wel weet te stellen.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die elk een ander deel van het lichaam aanduiden. Leuk gedaan, maar hierdoor lijken veel van de casussen op elkaar, waardoor je door sommige snel heen leest omdat je het antwoord eerder in een casus al voorbij hebt zien komen.

De Netflix serie Diagnoses heb ik inmiddels ook gezien en vond ik zeker de moeite waard! Erg interessant en hierin zijn wel de uiteenlopende ziektebeelden te volgen.

Diagnose is een boek vol interessante verhalen over medische mysteries. Houd je van geneeskunde dan is dit zeker een boek waar je hart sneller van gaat kloppen!

7.0
Diagnose – Lisa Sanders
Uitgeverij: Spectrum

E-book €12,99            Paperback €20,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.