Recensie: Winterberg – Kiki van Dijk

Drie vriendinnen laten hun gezin een weekendje achter om samen te gaan skiën in Winterberg. Rose kent de plek op haar duimpje, ze heeft er als jonge astmapatiënt regelmatig gekuurd. Het oude familiehotel is niets veranderd en voelt meteen vertrouwd gezellig. Vooral wanneer de sportjournalisten die een skischanswedstrijd verslaan in de bar aanschuiven. Gedurende de nacht sneeuwt het dorp volledig in en verdwijnt Rose. Journalist Frank stuit op een groot geheim dat de geschiedenis van Rose’ s familie en van Winterberg voorgoed zal veranderen. Kan hij ook op tijd achterhalen wat er met Rose is gebeurd? (bol.com)


Ja daar is weer een nieuwe winterthriller van Kiki van Dijk. Elke keer weer lees ik haar boeken met veel plezier. Zo las ik eerder de zomerse Ibiza en Nice maar ook haar winterthriller Lech las heerlijk weg.
Nu is Winterberg aan de buurt en met de feestdagen is dit een ideaal boek om tijdens de gure dagen te lezen. De cover van Winterberg zet je aan het denken door de man die op de berg is afgebeeld en die in de dikke mist de berg beklimt. Wie is deze man en waarom beklimt hij de berg. Ook vraag je jezelf als lezer af wie de vrouw op de cover is. De roze rug staat in elk geval mooi in de kast!

Het verhaal wordt vertelt vanuit twee verschillende perspectieven. Zo wisselen heden en verleden met elkaar af. Iets wat in het begin van het boek enigszins verwarrend was, maar tijdens het lezen geeft van Dijk je steeds meer puzzelstukjes om het mysterie in te vullen waardoor op het einde alles mooi in elkaar valt en je ook snapt waarom bepaalde dingen gezegd zijn.
Doordat het verhaal vertelt wordt vanuit twee perspectieven bouwt de spanning zich langzaam op en komt op het eind tot een hoogtepunt dat je als lezer niet zag aankomen. Door dat de spanning langzaam wordt opgebouwd ben je enorm benieuwd naar hoe het met onder andere Roos zal aflopen en kun je niets anders dan doorlezen!

Winterberg is een heerlijke, goedgeschreven, spannende thriller. Waarbij de spanning langzaam opgebouwd wordt en je jezelf als lezer laat verrassen tijdens het hoogtepunt. Verwacht het onverwachtse. Ik kan niet wachten tot de volgende thriller van van Dijk in de winkels ligt. In april komt haar nieuwste zomerse thriller Tarifa uit.

8.5
Winterberg – Kiki van Dijk
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €7,99                 Paperback €15,99

Een gedachte over “Recensie: Winterberg – Kiki van Dijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.