Recensie: IJsengel – Nathalie Pagie

De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.
Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij…(bol.com)


IJsengel lag al een tijdje op mijn nog te lezen stapel en met het koude en gure weer van de afgelopen tijd vond ik het een goed idee om eens in dit boek te beginnen. Eerder las ik al de boeken in de Tara en Diego serie.

De cover is een winters tafereel. Het verhaal speelt zich af in het koude Zweden. Door de gedetailleerde beschrijving van de omgeving en de gevoelens en gedachten van de hoofd personen lijkt het alsof je als vlieg meespeelt in het verhaal en het lijkt alsof je er zelf bijstaat. Onder andere door de goede en vlotte schrijfstijl, maar ook door de korte hoofdstukken vlieg je door het  boek heen.
Het best beschreven vond ik het kleine, dappere meisje Svenja. In haar rode rokje zie je haar door het witte niemandsland dwalen.

Door de  snelle schakeling tussen de arme en de steenrijke in Zweden, zorgt het voor het  nodige contrast in het verhaal, hierdoor blijf je als lezer geboeid doorlezen om er achter te komen wat er afspeelt op het Zweedse koude, witte eiland.  Ik kan niet wachten tot haar volgende boek Noordkaap uitkomt!

IJsengel is een vlot geschreven verhaal met de nodige spanning. Door de duidelijke personages omgeving details waan je jezelf als lezer in de winterse ijskoude Zweedse wereld!

7.5
IJsengel – Nathalie Pagie
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €4,99            Paperback €5,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.