Recensie: Gstaad – Kiki van Dijk

Journalist Puck belandt op een persreis naar Zwitserland in het mondaine skioord Gstaad, waar de oude adel en steenrijke Russen zich verzamelen op de prachtige pistes en in chique hotels. Ze verveelt zich stierlijk, totdat de directrice van de elitaire kostschool wordt vermoord. Als Puck voor de krant op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in een web van leugens en verraad. Het wordt nog ingewikkelder als haar ex Matz plotseling opduikt. Wat weet hij, en wat wil hij van haar? Om de duistere waarheid te achterhalen, moet Puck haar eigen leven op het spel zetten…(bol.com)


De nieuwste winterthriller van Kiki van Dijk, elk jaar kijk ik hier weer naar uit. Deze keer speelt het verhaal zich af in het skioord voor de allerrijkste in Gstaad, dat moet bijna wel voor wat problemen zorgen… Eerder las ik van van Dijk al de winterboeken Winterberg en Lech met veel plezier.  De cover van dit boek doet winters aan, de vrouw in de dikke witte skijas met op de achtergrond een grote witte skipiste en de beroemde kostschool waar Puck een kijkje mag nemen. De cover past in dit geval precies bij het verhaal.

Wederom weet van Dijk ook met deze thriller de lezer weer te verblijden met wat fijne leesuurtjes. Je leest het boek met een flinke vaart uit, mede door de vlotte en fijne schrijfstijl. Maar vooral omdat je nieuwsgierig bent wat er allemaal gebeurt in het hautaine stadje.
Door de beeldende beschrijving waan je jezelf als lezer, ondanks de corona, toch een beetje op een skivakantie. In het boek kom je als lezer een aantal keer voor een grote verrassing te staan, waardoor het verhaal een totaal andere wending aanneemt dan je in het begin verwacht had.

Gstaad is net zoals haar vorige winterboeken weer een heerlijke thriller met de nodige spanning en onverwachte plottwisten. Hierdoor wil je niets liever dan het boek in één adem uitlezen! Ik kan dan ook niet wachten tot april, dan verschijnt haar zomerthriller Vlieland 🙂

8.0
Gstaad – Kiki van Dijk
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €7,99      Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.