Recensie: Façade – Esther Verhoef

Hij leek zo aardig. Dat je hem ontmoette, was toeval. Of niet?
Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn. (bol.com)


Van Esther Verhoef haar boeken geniet ik altijd erg. Zoals van haar vorige thriller Lieve Mama. Ik was dan ook erg benieuwd toen ik zag dat er een nieuwe thriller verscheen. De cover van het boek is mysterieus en trekt de aandacht.

Het verhaal wordt opgedeeld in de dagen dat Iris onderweg is naar Portugal, om hier even tot zichzelf te komen en haar moeder te bezoeken. de hoofdstukken zijn kort waardoor je vlot door de het boek gaat. Niet alleen volg je het  verhaal door de ogen van Iris, ook kom je de gedachten van de onbekende persoon die Iris in de gaten houdt te weten. Pas op het laatste moment weet je wie dit is.
In het begin van het boek denk je te weten wie het gemunt heeft op Iris en haar zoontje, echter wordt je door de schrijfster steeds op het verkeerde been gezet en is niets wat het lijkt. Zo blijkt bij het epiloog…

Façade is een spannend, goed opgebouwd verhaal waarbij de spanning zich gedurende het boek zich opwerkt tot een hoogtepunt. Ik heb er onwijs van genoten en kan niet wachten tot een volgende thriller van Verhoef!

8.5
Façade – Esther Verhoef
Uitgeverij: Prometheus

E-book 9,99   Paperback 19,99
Koop bij bol.com            Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.