Recensie: Waar blijft die dokter nou – Selma Mogendorff

Terwijl er gewacht wordt op de ambulance, hoor ik omstanders zeggen: “Waar blijft die dokter nou?’ En ook verwijtend: “Waarom is die dokter er nu nog niet,’ terwijl ik al een hele tijd geknield bezig ben met het slachtoffer. Ik raap al mijn moed bijeen en zeg: “Ik ben de dokter, de ambulance is gebeld; die is onderweg.’
In de tijd dat er nog geen mobiele telefoons waren, huisartsen nog iedere nacht en ieder weekend dienst draaiden en men er nog aan moest wennen dat ook vrouwen “dokter’ konden zijn, begon Selma Mogendorff met haar praktijk als huisarts. In de dertig jaar dat zij haar beroep uitoefende, heeft ze veel met haar patiënten meegemaakt. Soms werd er gelachen, soms was er een gevoel van onmacht. In Waar blijft die dokter nou? vertelt ze over de niet alledaagse gebeurtenissen die zij als huisarts, alleenstaande moeder en fulltime werkende vrouw heeft meegemaakt. Maak kennis met Greet die Selma’s tuin insluipt, de majoor die een tattoo op een eigenaardige plek heeft en met de vrouw die zich op een hilarische manier verspreekt en eigenlijk heel eenzaam en verdrietig is. (bol.com)


Waar blijft die dokter nou bestaat uit korte verhalen over Selma Moggendorff, tijdens haar werk als huisarts. Zij neemt je mee in haar spreekkamer en laat zien hoe het er bij de mensen thuis aan toe gaat tijdens het rijden van visites. Je leeft mee met de feestelijke stemming tijdens de geboorte van een kindje en leeft intens mee tijdens de verdrietige periode rondom het sterven van Selma’s patiënt.

De verhalen zijn kort en lezen vlot weg. Dit komt ook  mede door de grappige anekdotes die Selma beschrijft. Omdat ik zelf werkzaam ben in de zorg zijn medische begrippen voor mij de normaalste zaak van de wereld. Maar ook voor de niet medische onderlegde onder ons is dit boek uitstekend te begrijpen.

Houd je van humor en een vlot geschreven boek en wil je eens binnenkijken in de spreekkamer van de huisarts? Dan is dit boek zeker een aanrader!

7.0
Waar blijft die dokter nou – Selma Moggendorff
Uitgeverij: Rheia

Paperback 17,50
Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.