Blogtour: Het donker – Emma Houghton

De klok tikt, en niemand kan ontsnappen… In de meest onherbergzame omgeving – afgezonderd van de rest van de wereld – loopt een moordenaar rond.

In Het donker reist EHBO-arts Kate North naar Antarctica om een overleden arts op het VN-onderzoeksstation te vervangen. Het leven van spoedeisendehulparts Kate North staat op zijn kop door een persoonlijke tragedie. Wanneer ze de kans krijgt om aan de slag te gaan bij het VN-onderzoeksstation op Antarctica grijpt ze die zonder twijfel met beide handen aan. Op Antarctica zou niemand haar kennen – en niemand dus weten over haar tragische verleden. Eindelijk geen medelevende blikken en mensen die vragen hoe het met haar gaat. Maar terwijl het station in een totale winterduisternis gehuld wordt, begint Kate te vermoeden dat de dood van haar voorganger niet toevallig was. En hoe meer vragen ze stelt, hoe gevaarlijker het wordt voor iedereen…(bol.com)


Door uitgeverij L.S. Amsterdam werd ik benaderd of ik mee wilde doen met de blogtour rondom de verschijning van het boek Het donker van Emma Haughton. Aangezien dit boek mij al opviel tijdens het lezen van de najaarsbrochure, was ik blij verrast toen het op de mat viel. De cover van mijn boek is geheel zwart, omdat dit een voor uitleesexemplaar is. De werkelijke cover vind ik mooi. Door het zwart, rood en wit te gebruiken op de cover valt deze erg op. Ook de tekst één dood lichaam, 12 verdachten en 24 uur totale duisternis, laat me merken dat er genoeg spanning zal zijn in het verhaal.

Ik begon vol enthousiasme aan dit boek. Het verhaal komt snel op gang, je leert iedereen van ‘de winterploeg’ van Antartica kennen, zo heb je een goed beeld wie er allemaal verblijven op dit onderzoeksstation. Door de goede omschrijving van de omgeving, besluipt af en toe mijzelf de gedachten hoe zou ik omgaan met 24uur donker en ijzige kou. Ik zou denk ik ook lichtelijk paranoïde worden.

Ondanks dat het verhaal in het begin snel op gang komt, vond ik dat het halverwege even stagneerde. Pas wanneer het levenloze lichaam van een collega wordt gevonden speelt het verhaal zich in een sneltreinvaart verder af. En dan gebeurt er ook ineens een hele hoop na elkaar. Dit zorgt ervoor dat je maar één ding wil en dat is doorlezen tot het einde, om er zo snel mogelijk achter te komen wie de dader is. En die had ik me toch een partij niet zien aankomen! Het einde van dit boek was echt een feest om te lezen!

Het donker is een beklemmend, ijskoude thriller die eenmaal op dreef leest als een sneltrein. Ik kreeg het er letterlijk koud van toen ik de laatste bladzijdes omsloeg!

7.5
Het donker – Emma Haughton
Uitgeverij: L.S. Amsterdam

Bedankt uitgeverij L.S. Amsterdam voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €12,99 Paperback €21,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.