Recensie: De nachtdienst – Esther Verhoef

Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst.
Nu ben je nooit meer veilig.

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is (bol.com)


Toen ik dit boek voorbij zag komen op verschillende blogs en websites moest ik hem lezen. Alleen al door de titel was mijn aandacht getrokken. de flaptekst en de cover maakte het geheel af. De cover is prachtig. De donkere / zwarte kat met de oplichtende gele ogen zorgen ervoor dat je aandacht getrokken wordt en je wil weten wat deze kat te maken heeft met het verhaal.

De schrijfstijl van Esther Verhoef is simpel en kort. De hoofdstukken zijn dan ook niet langer dan 1 á 2 bladzijdes. Ondanks de korte hoofdstukken leer je de hoofdpersoon Emma goed kennen en ook over de mannen haar praktijk binnen vallen kom je door de wisselende perspectieven veel te weten. Dit was in het begin even schakelen, want boven de hoofdstukken staat niet wie er aan het woord is, maar leest al snel prettig weg.

De thema’s die in dit verhaal aan bod komen zoals afpersing, fraude en drugsgebruik zijn natuurlijk perfect voor een thriller. Ondanks dat de spanning niet van het boek afdruipt en ik niet constant op het puntje van mijn stoel zit wilde ik niets liever dan dit boek in één keer uitlezen.

De nachtdienst is een fijne thriller die zorgt voor de nodige plezierige leesuurtjes, het geeft je net genoeg puzzelstukjes om te zorgen dat het einde een grote verrassing blijft!

8.0
De nachtdienst – Esther Verhoef
Uitgeverij: Prometheus

E-book €11,99 Paperback €22,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.