Recensie: Ik bepaal! – Lysette van Geel

Misha MOET steeds van alles, zoals leren fietsen en boterhammen met pindakaas en boter eten, en dat vindt hij helemáál niet leuk. Als hij met zijn vader op weg is naar zijn eerste zwemles – waar hij écht geen zin in heeft – krijgt hij er genoeg van. Vanaf dat moment bepaalt Misha ALLES zelf! Want dat kan gewoon in een boek. Maar daarbij gaat er wel een heleboel mis… Lukt het Misha om nog voor de laatste bladzijde alles weer in orde te maken? (bol.com)


Wat een leuk prentenboek is dit! Je hebt als voorlezer een leuke rol in dit boek. Je praat namelijk tegen Misha en vertelt hem bijvoorbeeld dat hij vrolijker moet kijken, wat zorgt voor grappige situaties. Ik denk wel dat je je (jonge) kinderen dit van te voren even moet uitleggen willen ze snappen dat Misha ook ‘echt’ reageert op de vragen die hem gesteld worden.

De teksten zijn kort en bondig. Het meest aantrekkelijke aan dit boek zijn toch wel de prachtige illustraties. Hierdoor komt het boek echt tot leven. Je ziet tijdens het lezen allemaal grappige en onverwachte gebeurtenissen tussen de illustraties die zorgen voor veel plezier bij de jonge lezers. Want wie knipt er nou zomaar een lantaarnpaal of boom doormidden!

Ik bepaald is een vlot geschreven boek vol humor voor de jongste lezers onder ons!

7.0
Ik bepaal! – Lysette van Geel
Uitgeverij: Moon

Bedankt uitgeverij Moon voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Hardcover €15,99 E-book €7,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.