Recensie: Wie ik gisteren was – Pamela Sharon

Als Yara de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) krijgt, weigert ze zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze is zeventien, ze wil niet ziek zijn, en al helemaal niet chronisch.
Haar ouders, haar broertje Corey en zus Tessa proberen haar te helpen, maar Yara laat niemand toe. In plaats daarvan verliest ze zichzelf in Evol, een hyperrealistisch spel waarin je zelf de hoofdrol speelt. In deze virtuele wereld is Yara niet ziek en kan ze zijn wie ze wil zijn. Ze ontmoet er de knappe Amir, met wie ze op zoek gaat naar de oplossing voor de mysterieuze rook die de stad en haar inwoners bedreigt. Stukje bij beetje raakt Yara meer en meer betrokken bij de gebeurtenissen in de stad.
In het echte leven ontmoet ze Finn, die haar uit de virtuele wereld probeert te trekken en haar in wil laten zien dat ze ook met CVS een leuk leven kan hebben.

Terwijl Yara’s familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid, kiest Yara ervoor om zich te blijven verliezen in deze alternatieve werkelijkheid. Zal ze uiteindelijk nog terug willen keren naar de realiteit? (bol.com)

 

Ik was erg benieuwd naar dit boek, het gaat over een meisje met chronisch vermoeidheidssyndroom, een boek met een medisch tintje dus. Wat moet dealen met haar ziekte op jonge leeftijd. De cover van het boek is alsof je als lezer meespeelt in de game waarin Yara zich verliest en zich hierdoor zelf in de spiegel aankijkt.

De schrijfstijl van dit boek is gemakkelijk en heeft totaal geen moeilijke bewoording. Het chronisch vermoeidheidssyndroom wordt goed uitgelegd, waardoor je jezelf als lezer goed kan inleven in wat Yara doormaakt en waar zij mee worstelt.
Het spel wat Yara speelt Evol, probeert ze zich af te sluiten van alle problemen die zij heeft en zo even nergens aan te hoeven denken dat haar virtuele stad en de gebeurtenissen die hierin afspelen. Echter vind ik het wel jammer dat dit spelletje op een gegeven moment de overhand neemt in het verhaal. Toch vond ik het een leuk en interessant boek o te lezen. Ook om te zien hoe de vrienden van Yara en haar familie omgaat met het feit dat ze ziek is en toch nog leuke dingen voor haar proberen te regelen, zoals het schoolfeest.

Wie ik gisteren was laat op een mooie wijze zien hoe een tiener en haar vrienden en familie omgaan met het chronisch vermoeidheidssyndroom. Dit zorgt voor mooie, warme en fijne momenten in het boek vol vriendschappen. Daarnaast is er nog een spannend tintje door de game Evol die langzaam Yara haar leven beheerst!

7.0
Wie ik gisteren was – Pamela Sharon
Uitgeverij: Moon

Bedankt uitgeverij Moon voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Paperback €19,99 E-book €9,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.