Recensie: Tot snel – Beth O’Leary

Twintiger Leena en haar oma Eileen, 79, wisselen van huis, maar ontdekken dat wat je écht zoekt, soms al onder handbereik ligt. Leena voelt zich te jong om al zo vastgeroest te zitten. Eileen voelt zich te oud om opnieuw te beginnen. Het perfecte moment om de boel eens flink op te schudden…

Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.
Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…
Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…(bol.com)


Ik werd aangetrokken tot de vele goede verhalen over dit boek en de cover hiervan. De twee deuren en de grote letters tot snel trokken mijn aandacht. Voor ik het wist was het boek uit!
Wat een heerlijke, vlotte schrijfstijl heeft O’Leary. Door te wisselen tussen het perspectief van Leena en haar oma Eileen kom je al snel veel te weten over de levens van beide dames. Zo weet Eileen zich te mengen in het leven van de flatbewoners in het hartje van Londen en bemoeit Leena zich met de buurtvergaderingen van de ouderen in het saaie plattenlandsdorpje van haar oma.

Doordat de twee dames verschillende avonturen beleven moest ik steeds zachtjes lachen. Bijvoorbeeld wanneer Leena de hond van haar overbuurman uitlaat en wordt meegetrokken door het beest of wanneer oma Eileen besluit om te gaan internet daten. Ondanks dat het boek vooral gezellig en mooie momenten neerzet, laat de schrijfster ook duidelijk merken dat het thema dood en rouw ook voelbaar is in het boek. Echter op een manier waarop het verhaal niet zwaar op de hand ligt.

Ik ben door het lezen van dit boek ook erg benieuwd geworden naar het eerste boek van deze schrijfster; Veel liefs. Ik hoop deze dan ook snel te kunnen reserveren bij de plaatselijke bibliotheek.

Tot snel is een heerlijke feelgood roman die je met een grote glimlach op je gezicht in één ruk uitleest!

7.5
Tot snel – Beth O’Leary
Uitgeverij: de Fontein

Paperback €19,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.