Recensie: Zomeravond – Suzanne Vermeer

Lauren Martens is met haar zus Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Twee dagen later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. Haar schedel is ingeslagen. Al snel wordt een verdachte opgepakt, Julien Fournier, maar die ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen terug te keren naar Aubenas, de stad waar haar zus werd vermoord (bol.com)


Eigenlijk koop of leen ik bij de bibliotheek elke keer weer het nieuwste boek van Suzanne Vermeer. Vaak ben ik meer fan van haar winter dan zomerboeken. Deze keer werd ik door uitgeverij A.W. Bruna verblijdt met de nieuwste thriller door de brievenbus. De zon scheen deze week veel dus ik nam hem mee de tuin in. En voor ik het wist was hij uit!

De cover van het boek is prachtig. Een meisje in een rivier met daarover een oude brug. Trekt gelijk de aandacht van de lezer. Althans in mijn geval wel 😉

Het verhaal speelt zich af in Frankrijk. Door de mooie omschrijving lijkt het net alsof jij als lezer met de drie meiden mee aan het klimmen bent om het klim parcours tussen de bergen en over smalle bruggetjes. Daarnaast voel je ook echt de angst van Lauren als haar zusje Celeste weg is. Goed omschreven! 
Doordat je het verhaal niet alleen vanuit het oogpunt van Lauren leest, maar ook vanuit bijvoorbeeld de misdaadjournaliste Nadine, blijft het verhaal interessant en spannend. 
De schrijfstijl is gemakkelijk en vlot, waardoor het boek lekker wegleest. Het is geen superspannende actiethriller, maar zoals ik gewend ben van Vermeer is er in het hele boek wel een spanning voelbaar, waardoor je het boek door wil lezen. En hoe leuk is het dat er nog een vervolg van dit boek uitkomt! 

Zomeravond is een fijne literaire thriller waarin de spanning het gehele verhaal voelbaar is. Leest heerlijk weg in het beginnende zomerzonnetje!

8.5
Zomeravond – Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna

Bedankt uitgeverij A.W. Bruna voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Paperback €15,99         E-book €9,49

2 gedachtes over “Recensie: Zomeravond – Suzanne Vermeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.