Recensie: De ooievaar – Mickelle Haest

Achter elk geboortekaartje gaat een verhaal schuil. Als verloskundige sta je plots midden in een gezin en ben je deelgenoot van een bijzondere periode in hun leven. Iedere zwangerschap, iedere bevalling is anders en uniek. Soms sta je jonge gezinnen bij die hun eerste kind verwelkomen en voor wie alles nieuw en spannend is, soms is het vijfde kind onderweg en wordt er hevig gehoopt dat het dit keer een meisje is. De verloskundige komt achter allerlei verschillende voordeuren in heel uiteenlopende situaties terecht. Mickelle Haest tekent de verhalen op van die verschillende verloskundigen. Met weinig woorden schetst ze krachtig situaties die voelbaar maken waar het in dit bijzondere vak om draait: creativiteit, empathie, doortastendheid en liefde. (bol.com)


In de voorjaarsbrochure van uitgeverij Boekerij werd dit boek al aangekondigd. En voor de geen die mij een beetje kennen houd ik enorm van verhalen waar een klein medisch tintje aan zit. Dus een boek over de verhalen van een verloskundige sprak mij dan ook direct aan.

Ik was blij verrast toen het boek op de mat viel, en moest hem gelijk lezen. De cover is ingetogen en door de wel bekende ooievaar met baby in zijn snavel weet je gelijk welk thema er in dit boek besproken wordt.
Ik begon in het boek en las het binnen één dag uit. Door de korte hoofdstukjes van maximaal drie bladzijdes vlieg je door het boek heen. Haest heeft een vlotte schrijstijl en gebruikt de nodige humor.
De verhalen die verteld worden zijn op het ene moment om in een deuk bij te liggen om vervolgens weer een brok in je keel te moeten wegslikken. De afwisseling is erg prettig.
Ik denk dat vele vrouwen en wie weet ook mannen zich kunnen herkennen in sommige van de verhalen!

De ooievaar is een fijne afwisseling tussen een brok in je keel en tranen van het lachen. Vele zullen zich kunnen identificeren met de vrouwen in de verhalen. Ik heb van elke bladzijde genoten!

8.0
De ooievaar – Mickelle Haest
Uitgeverij: Meulenhoff

Bedankt uitgeverij Meulenhoff voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €11,99                   Paperback €20,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.