Recensie: De moedermaffia – Anita Terpstra

Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten.

Nog voordat Merel “baby’ kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier. (bol.com)


Via uitgeverij Cargo ontving ik het persbericht over dit boek. Meteen toen ik het zag trok het mijn aandacht. Ondanks dat ik zelf nog geen kinderen heb, is het wel een onderwerp wat erg speelt tussen vriendinnen en leeftijdsgenoten.
De cover vind ik niet helemaal passen bij het verhaal, maar trekt wel de aandacht van de lezer.

Het verhaal, of je nu zwanger bent, kinderen hebt of niet, is vlot geschreven en erg grappig!
Alle aspecten worden belicht. Zo neemt Terpstra je mee naar de hysterische negen maanden beurs, naar de zwangerschaps-yoga, de babyshowers en het opschepperige gedrag van nieuw gebakken moeder want wie oh wie heeft de zwaarste bevalling gehad. Deze situaties worden erg overdreven en met de nodige humor verteld.

Alle personages uit het babygroepje van de yoga zijn zo verschillende dat ik het ook interessant vond  om te zien hoe bepaalde karakters reageren op situaties.  Niet alleen heeft het boek humor, ook draagt het de belangrijkste boodschap mee aan alle onzekere nieuwe moeder. Je bent een goede moeder, op welke manier je je kind dan ook opvoed.

De moedermaffia is een vlot geschreven verhaal vol humor  die je met een grote glimlach uitleest. Met één belangrijke boodschap je bent goed zoals je bent!

8.5
De moedermaffia – Anita Terpstra
Uitgeverij: Cargo

Bedankt uitgeverij Cargo voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €6,99                    Paperback €17,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.