Recensie: De schoonmoeder – Sally Hepworth

Vanaf het moment dat Lucy haar schoonmoeder Diana ontmoet, weet ze dat het nooit echt zal klikken. Als voorvechtster van vrouwenrechten geniet Diana veel aanzien en ze is zeer beleefd en keurig. Maar ze is ook heel afstandelijk, en absoluut niet de schoonmoeder op wie Lucy had gehoopt. Andersom lijkt Diana zich ook een andere ideale schoondochter te hebben voorgesteld. Tien jaar later wordt Diana dood aangetroffen. Naast haar ligt een briefje waarin staat dat ze niet meer verder kon met haar door kanker verwoeste lichaam. Maar als de autopsie plaatsvindt blijkt dat Diana helemaal geen kanker had. Wel zat er gif in haar bloed. Wat is er gebeurd? En wie weet er meer van? De breekbare familieverhoudingen, onderhuidse spanningen en lang verborgen geheimen komen langzaam aan de oppervlakte.(bol.com)


Toen ik de brochure van uitgeverij Boekerij op de mat kreeg viel dit boek gelijk op en kon dan ook niet wachten om deze te kunnen lezen. Ik haalde het boek bij de bibliotheek en las hem in  mijn kerstvakantie in een ruk uit.
De cover van het boek geeft de haat liefdesverhouding weer die vele (schoon)moeder en dochters wel zullen herkennen. Het hart voor liefde en de naalden voor de haat en nijd ik vind het een geweldige cover!

Het verhaal wordt verteld door de ogen van Lucy en Diana. Doordat de hoofdpersonen elk hun eigen hoofdstukken hebben leest het verhaal vlot weg, daarnaast kom je hierdoor veel te weten over de verschillende familieverhoudingen binnen de familie. Niet alleen wisselen Lucy en Diana elkaar af ook het heden en verleden worden door elkaar gegooid. Hierdoor komt je onder andere te weten waarom Diana zo verbitterd en soms misschien zelfs wel een beetje hard is tegen haar kinderen.
Het hele verhaal bouwt de spanning zich op en wordt je steeds door de schrijfster op het verkeerde been gezet wie Diana vermoord zou hebben, steeds als je het denkt te weten blijkt de waarheid toch weer anders. Het einde van het verhaal kwam dan ook voor mij als een volledige verrassing.

De schoonmoeder is een boek wat je met grote glimlach leest. Ik heb onwijs genoten van de vlotte schrijfstijl een humor die verwerkt is in het boek. De thema’s zijn voor iedereen herkenbaar en daarom is dit boek denk ik ook zo een knaller!

8.5
De schoonmoeder – Sally Hepworth
Uitgeverij: Boekerij

Paperback €22,48

Een gedachte over “Recensie: De schoonmoeder – Sally Hepworth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.