Recensie: Iets te verbergen – Jo Spain

Olive Collins heeft drie maanden dood in haar huis gelegen. Haar buren in de gated community – een verzameling van voorbeeldige huizen, gras netjes gemaaid, de bewoners rijk en succesvol – zeggen geschokt te zijn, maar niemand van hen heeft opgemerkt dat ze haar al een tijdje niet hadden gezien. De politie stelt een onderzoek in waarbij langzaam maar zeker barsten in de façades verschijnen. Bovendien blijkt elk van de buren wel een reden te hebben om Olive dood te wensen…(bol.com)


Nadat ik het debuut van Jo Spain Ik beken met veel plezier had gelezen, kon ik niet wachten op haar volgende boek. Die kwam gelukkig al vrij snel in de thriller Iets te verbergen. De cover van het boek is mysterieus en past goed bij het verhaal. Door de titel in gele letters af te beelden springt deze gelijk van de cover af, waardoor het boek opvalt en ik hem zeker opgepakt zou hebben in de winkel.

Het boek is na mijn idee goed opgebouwd. Je begint al gelijk met een grote cliffhanger van het verhaal namelijk de dood en de vondst van het lijk van Olive waarna de schrijfster terugblikt op 3 maanden voordat Olive haar lijk gevonden werd. Want wie was hiervoor verantwoordelijk?
Je leest dit door de ogen van alle buren, Olive en de politieagenten. Door al deze verschillende personages aan bod komen, kom je veel over de buurt te weten en lijkt het alsof iedereen wel wat op zijn kerfstok heeft wat hem of haar verdachte maakt in de zaak.

Jo Spain weet de buurt en zijn bewoners zo neer te zetten dat het net lijkt alsof je een van de vliegen bent die rondhangt in de buurt.  De situaties zijn soms ronduit hilarische en ik heb dan ook geregeld hardop moeten lachen. Zo om het buurjongetje van Olive die ze stiekem vlees geeft en tv laat kijken, terwijl dit thuis strikt verboden is.

Iets te verbergen is een grote puzzel waarbij je beetje bij beetje meer stukjes verzamelt om hem compleet te maken. De schrijfstijl en beeldend vermogen van de schrijfster zijn geweldig. De humor zorgt er daarnaast voor dat het boek binnen mum van tijd uit is!

7.5
Iets te verbergen – Jo Spain
Uitgeverij: De Fontein

E-book €9,99              Paperback €19,99

Een gedachte over “Recensie: Iets te verbergen – Jo Spain

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.