Schaduw van de nacht – Tess Gerritsen

Ava Collette ontvlucht haar verleden in Boston en huurt Brodie’s Watch, een oud huis in een afgelegen kustdorpje in Maine. En ook al gaan er verhalen over de rondwarende geest van kapitein Brodie, ze voelt zich er onmiddellijk op haar gemak. Totdat ze vreemde geluiden begint te horen en de dorpelingen ontfutselt wat ze liever geheim houden voor buitenstaander: iedere vrouw die het huis bewoont heeft er ook is komen te overlijden. Is de geest van kapitein Brodie ervoor verantwoordelijk of is een moordenaar van vlees en bloed de schuldige? Iemand die steeds dichter in de buurt van Ava komt…(bol.com)


Een  nieuwe Tess Gerritsen. Met veel plezier las ik de Rizzoli & Isles serie en haar andere medische thrillers zoals Speel met vuur en Meisje vermist. Ik was dan ook erg benieuwd naar haar nieuwste thriller.  De cover van het boek doet mysterieus aan. De donkerharige vrouw en het landhuis op de rots. Wat zou hier gebeurd zijn…

Ik moest even wennen aan dit boek. Verslond ik haar andere boeken zo moeilijk vond ik het om deze uit te lezen. Dit kwam mede doordat de spanning  moeilijk op gang kwam, pas  in de laatste paar hoofdstukken vond ik het moeilijk om het boek neer te leggen. Wel kwamen alle hoofdpersonen voldoende aan bod en waren hun karakters voldoende uitgewerkt. Ik had dan ook niet verwacht dat de dader zou zijn wie hij zou zijn. Verrassend
De uitwerking van het karakter van het oude huis en de daar bijbehorende gebreken was goed uitgewerkt. Echter vond ik de geest van kapitein Brodie soms wat ongeloofwaardig.  Ava schrijft een kookboek, een leuk detail zou geweest zijn als enkele van de recepten waaraan Ava werkte in het boek verwerkt zouden zijn.

Schaduw van de nacht was ondanks dat ik mij er enorm op verheugd had niet helemaal wat ik er van verwachten. Maar houd je van romantische thrillers, geesten en oude huizen dan is dit boek zeker wat voor jou!

6.5
Schaduw van de nacht – Tess Gerritsen
Uitgeverij: The House of Books

Bedankt uitgeverij The House of Books voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €8.99                      Paperback €21,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.