Recensie: Vonk – Anita Terpstra

In de balletwereld vormen de Nederlandse Mischa en de Russische Nikolaj een beroemd droompaar. Het auto-ongeluk waarbij hun dochtertje om het leven is gekomen, lijkt hen nog dichter bij elkaar te hebben gebracht. Maar dan breekt er brand uit in het huis waar ze tijdelijk wonen. Mischa en Nikolaj overleven het vuur, maar liggen beiden met zware verwondingen in het ziekenhuis. Als de politie de brand onderzoekt, is al snel duidelijk dat deze is aangestoken. Het geluk van het danspaar blijkt niet meer dan een zorgvuldig geconstrueerde leugen. Mischa beschuldigt Nikolaj ervan de brand te hebben gesticht. Op zijn beurt beweert Nikolaj dat Mischa hem wil vermoorden. Wie van de twee spreekt de waarheid? En wie liegt?(bol.com)

Het verhaal wordt verteld door zowel Mischa als Nikolaj, om buurten hoor je hun deel  van het verhaal. Hierdoor weet je van beide hoofdpersonen wat zij doen en denken. Daarnaast krijg je als lezer verschillende flashbacks terug in de tijd. Deze gaan ver terug, ruim tien jaar in de tijd terug. Hierdoor kom je meer te weten over Mischa en Nikolaj, hun liefdesleven en hun auto-ongeluk.
Door de korte hoofdstukken leest het boek vlot weg. Ook omdat de hoofdpersonen goed zijn uitgewerkt en de spanningsboog gespannen blijft wilde ik alsmaar doorlezen.   Terpstra zet je door de flashbacks meerdere keren op het verkeerde been. Je denkt het ene moment dat je weet hoe het zit, terwijl je het volgende moment weer enorm twijfelt aan hoe de brand is gesticht.

Het onderwerp van het boek, de keiharde balletwereld, vond ik een verrassend onderwerp voor een thriller. Echter is het heel goed uitgewerkt en vond ik het interessant om over te lezen. Het eind van het boek was dan ook verrassend!
En dan nog even over de cover van het boek, het valt gelijk op dat het over ballet gaat. Daarnaast vind ik de titel goed gekozen. Want je hebt immers maar een vonkje nodig om alles te doen branden.

Vonk vond ik een interessante en goed geschreven thriller over de keiharde balletwereld en is zowel voor vrouwen als mannen een aanrader!

8.5
Vonk – Anita Terpstra
Uitgeverij: Cargo

E-book 12,99       Paperback 19,99
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.