Recensie: Perfecte moeder – Aimee Molloy

De angst van iedere moeder: je baby verdwijnt terwijl je er even niet bent.
Een groep jonge moeders komt regelmatig samen om bij te kletsen. Als ze besluiten om een keer wat te gaan drinken zonder de kinderen, vindt iedereen dat een goed idee. Alleen Winnie, de enige alleenstaande moeder van de groep, staat niet te springen. Maar uiteindelijk halen ze haar over en de dames vermaken zich opperbest. Maar dan slaat het noodlot toe: Midas, het zoontje van Winnie, wordt uit zijn wiegje gestolen.
De politie lijkt er vanaf dag 1 een potje van te maken, dus de vrouwen nemen het heft zelf in handen: wat is er gebeurd en waar is de baby? Maar ook de media begint zich te bemoeien met het verdwenen kind en vooral met moeder Winnie.
De vragen stapelen zich op. Wie zijn de vrouwen van deze vriendinnenclub? Welke geheimen houden ze achter? Kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg? En is de moeder wel zo onschuldig? (bol.com)

De cover van het boek Perfecte moeder is geheimzinnig door de diep zwarte achtergrond met blauwe letters en de kinderwagen. Hierdoor trekt het boek gelijk je aandacht en ben ik enorm benieuwd wat die kinderwagen te maken heeft met het verhaal.
Eenmaal in het boek begonnen las het als een sneltrein. Het verhaal is vlot geschreven, de hoofdstukken zijn kort  en de spanningsboog blijft constant gespannen.  Want wie heeft de onschuldige baby Midas uit zijn bedje gehaald?

Een leuk detail vind ik dat elk hoofdstuk wordt ingeleid door een mailtje aan de ‘meimoeders’ met hierin handige tips over de opvoeding van de pasgeborenen. Jammer vond ik echter wel dat het boek erg gericht was op het geven van borstvoeding en alles wat hierbij komt kijken. Ook de vele personages in het boek waren soms  verwarrend want welke baby hoorde nou bij welke moeder?! Wel vond ik het leuk dat de hoofdstukken vanuit het perspectief van steeds een andere moeder geschreven was, hierdoor weet je een beetje wat de moeders en vaders drijft die samen de meimoeders-groep vormen.

Perfecte moeder is een spannende thriller over de nachtmerrie van elke ouder, die zorgt dat je soms tenenkrommend de bladzijde omslaat van de spanning.

7.5
Perfecte moeder – Aimee Molloy
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 11,99                   Paperback 15,-
Koop bij bol.com                     Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.