Recensie: De verloren familie – Jenna Blum

De Duits-joodse Peter Rashkin heeft de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd, maar verloor er zijn hele familie. Na de oorlog ontvlucht hij Europa en probeert hij in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Hij trouwt en krijgt met zijn vrouw June een dochter, maar onder de oppervlakte van zijn geslaagde nieuwe leven sluimeren de herinneringen aan alles wat hij moest achterlaten.
Terwijl Peter en zijn gezin te maken krijgen met de snelle veranderingen en spanningen van de naoorlogse jaren in Amerika, dringt het verleden, dat Peter liever zou vergeten, zich steeds meer op. Als hij zijn dierbaren niet nog eens wil verliezen, kan hij de zwaarst wegende herinnering van allemaal niet langer wegstoppen: die aan zijn verloren familie…(bol.com)

Het boek De verloren familie werd aangeduid als een boek voor liefhebbers van het boek De Bakkersdochter. Van dit boek heb ik dan ook genoten en wilde dolgraag de nieuwste roman van Jenna Blum lezen.  Nog niet eerdere las ik een van haar historische romans. Het boek heeft een indrukwekkende cover, een jongetje op weg naar de grote stad. Dit zet je aan het denken.

Het bijzondere aan dit boek is dat het een verhaal verteld over één familie uit drie verschillende perspectieven. Namelijk die van de Duits-Joodse Peter die de concentratiekampen van de Tweede wereldoorlog wist te overleven, zijn tweede vrouw June en zijn dochter Elsbeth.
Doordat je vanuit alle drie de perspectieven meer leert over het gezinsleven van de Rashins zie je overduidelijk hoe een nasleep de oorlog heeft binnen een gezin.

Ondanks de heftigheid van het onderwerp komt dit niet belanden over in het verhaal. Je leest vooral hoe het overleven van de oorlog zijn effect heeft binnen een gezin. De schrijfster weet dit goed over te brengen op alle drie de hoofdpersonen. Een goedgeschreven boek dat je helemaal meeneemt in zijn verhaal. Een dikke aanrader!

7.5
De verloren familie – Jenna Blum
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 11,99           Paperback 15,-
Koop bij bol.com               Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: De verloren familie – Jenna Blum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.