Recensie: Sara en Liv – Suzan Hilhorst

‘Twee weken na mijn geboorte gingen we naar de speeltuin, mijn vader, moeder, Nils en ik. Slapend liet ik mij duwen, nog half in mijn dromerige sprookjeswereld. Het was een prachtige dag, de zon dwarrelde in stralen naar beneden en de wind fluisterde de vage belofte van een onbezorgde toekomst in ons oor.’ (bol.com)

Wauw, wat een indrukwekkend en ontroerend boek. Suzan Hilhorst neemt je mee naar geboorte van haar dochtertjes Sara en Liv. Beide hebben hun eigen deel in het boek. Eerst lees je het verhaal van dochter Sara en daarna van dochter Liv.
Het boek wordt op een dagboekachtige manier geschreven. Door zowel de ogen van moeder Suzan en overleden dochtertje Sara wordt het verhaal verteld. Dit zorgt ervoor dat je intens meeleeft met het gezin.

Een heftig onderwerp, het tot twee keer toe, verliezen van een kindje. Ondanks dit heftige thema weet Suzan het verhaal mooi neer te zetten. Het zorgt ervoor dat je het verhaal met tranen in je ogen en een brok in je keel uitleest.
Het boek leest snel, mede door de heftigheid van het boek wil je weten hoe het met de twee meisjes en de familie afloopt. Een verhaal dat ik zeker niet snel zal vergeten.

Nog even een applaus voor de cover van het boek. De in simpele roze waterverf geschreven namen van de meisjes trekt gelijk de aandacht. Ik heb grote bewondering voor hoe Suzanne dit vreselijke verhaal zo goed op papier heeft weten te zetten, chapeau!

Sara en Liv is een verhaal dat je vastgrijpt en niet meer loslaat! Een aanrader voor iedereen.

8.5
Sara en Liv – Suzan Hilhorst
Uitgeverij: Hollands Diep

E-book 7,99          Paperback 19,99
Koop bij bol.com             Koop bij bol.com

Advertenties

Een gedachte over “Recensie: Sara en Liv – Suzan Hilhorst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.