Recensie: Het pakket – Sebastian Fitzek

De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is…(bol.com)

Het persbericht van Het pakket klonk zo angstaanjagend spannend dat ik niet anders kon dan een exemplaar aanvragen. Wauw wat was dit boek een goede kennismaking met schrijver Sebastian Fitzek.

Het boe begint met een spannend proloog waarna het verhaal ontspringt in een web van leugens. Je weet als lezer niet meer wie de waarheid spreekt en wie leugens verteld. Een gekke gewaarwording tijdens het lezen, je hebt namelijk het gevoel dat je zelf langzaamaan gek wordt. Je moet dan ook zeker je concentratie erbij houden. Ondanks dat het boek soms wat ingewikkeld is kon ik het met geen mogelijkheid naast mij neer leggen en was het boek ook binnen één middagje uit. Dat zegt genoeg toch?!

Het verhaal blijft tot op het laatste moment spannend. Het eind kwam dan ook totaal onverwacht en was een scenario waar ik tijdens het lezen totaal niet aan gedacht had!
Fitzek heeft in zijn verhaal veel oog voor details wat zorgt voor een aangename leeservaring.
Zo neemt hij je op passende wijze steeds mee terug in de tijd om je daarnaar weer aan de hand mee te nemen naar het heden.

Het pakket is een sublieme en ijzersterke thriller die zorgt dat je als lezer langzaamaan gaat denken dat je zelf gek wordt. Ik hoop dan ook dat er gauw weer een nieuw boek van Sebastian FItzek vertaald gaat worden naar het Nederlands. In de tussentijd staat het boek Passagier 23 hoog op mijn verlanglijstje!

8.5
Het pakket – Sebastian Fitzek
Uitgeverij: The House of Books

Bedankt uitgeverij The House of Books voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 7,99        Paperback 19,99
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Het pakket – Sebastian Fitzek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.