Recensie: Uit het niets – Atie Vogelenzang

Voor Rafael, mijn aanstaande ex-man, bleef ik aardig. Ook toen het tussen ons niet meer boterde en ik wist dat een scheiding onontkoombaar was. De gedachte aan hoe hij was geweest voor Parijs, verdween nooit helemaal uit mijn herinneringen. Barbara is getrouwd met haar grote liefde, de gedecoreerde held, Rafael. Ze ondervindt dat getrouwd zijn met en held niet eenvoudig is, maar scheiden van zo’n dapper iemand bijna onmogelijk. Als Barbara op een avond thuiskomt van haar werk, wordt ze aangevallen door een gemaskerde man. Barbara verweert zich zodanig dat de aanvaller het niet overleeft. Wie was de man? Haar ex Rafael? En was Barbara wel het doelwit? (bol.com)

De cover van het boek is mysterieus en zette mij aan tot het lezen van de achterflap van het boek..Hierdoor werd ik geprikkeld en wilde het boek verder lezen. Daarnaast wordt het aan het eind van het boek duidelijk van wie het huisje op de cover is.
Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken en wordt zo verteld dat je van alle personen weet hoe zij zich voelen en wat zij denken. In het begin moest ik even inkomen in het verhaal. Het komt wat langzaam op gang, maar eenmaal in het verhaal wil je niets liever dan doorlezen naar het eind om erachter te komen wie Barbera aangevallen heeft.

Er worden in het boek belangrijke thema’s aangesneden zoals huiselijk geweld, drugs, meervoudige persoonlijkheidsstoornissen (DIS) en scheidingen. Ondanks de zware thema’s zorgt de schrijfster ervoor dat het verhaal luchtig blijft. Ik vond vooral het thema DIS goed uitgewerkt. Het zorgt niet alleen dat je meer komt te weten over dit thema, het zorgt ook voor de nodige humor in het verhaal.

Een minpuntje vond ik het eind, iets te abrupt voor mijn doen. Ik zat nog met vele vragen die niet beantwoord zijn. Komt er misschien nog een tweede deel? In elk geval heb ik een aantal uur genoten van deze thriller!

7.0
Uit het niets – Atie Vogelenzang
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt Uitgeverij De Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 7,99        Paperback 15,-
Koop bij bol.com                Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.