Recensie: Misstap – Jet van Vuuren

Soms kun je maar beter niet weten wat je buren doen…
Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is.
Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd (bol.com)

Ondanks dat Papadag nog staat te springen in  de kast, begon ik in het nieuwste boek van thrillerschrijfster Jet van Vuuren. De cover van het boek vind ik een plaatje. Het duinlandschap met de oranje/gouden gloed over de letters geven het geheel een chique en zomerse uitstraling.
Het verhaal heeft vele personages met ieder hun eigen beslommeringen. Door deze vele karakters, werd ondanks dat ze stuk voor stuk goed neer gezet zijn, voor mij het verhaal soms wat rommelig. Want wie hoort nou bij wie? Echter werd je door de vele karakters vaak op het verkeerde been gezet en was de uiteindelijke ontknoping voor mij dan ook een ware verrassing.

Doordat de thriller zich afspeelt in Nederland kan vrijwel iedereen zich herkennen in de mensen en plekken die voorkomen in het verhaal. Ook vind ik het tof dat de schrijfster veel onderzoek heeft gedaan naar hoe alles in een crematorium in zijn werk gaat. Dit zorgt ervoor dat je als lezer nog wat van het boek opsteekt.  Daarnaast gebruikt van Vuuren ook enkele schuingedrukte passages waarin de moordenaar aan het woord is, wat zorgt voor een fijne afwisseling.

Ik heb weer erg genoten van de 10e thriller van Jet van Vuuren en kan dan ook niet wachten op haar volgende boek De minnaar die april  zal verschijnen.

7.0
Misstap – Jet van Vuuren
Uitgeverij: Karakter

Bedankt uitgeverij Karakter voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book  9,06           Paperback 15,-
Koop bij bol.com                            Koop bij bol.com

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.