Blogtour : Voltooid – Mariska Overman

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?
Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag met de tekst: KLAAR. Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer? (bol.com)

Door uitgeverij De Crime Compagnie werd ik benaderd om mee te doen aan de blogtour van het nieuwste boek van Mariska Overman, namelijk Voltooid. Na haar debuutthriller Hoofdzaak, die ik met veel plezier las, zei ik hier dan ook volmondig JA op.

Toen heb boek in de bus viel ben ik gelijk begonnen. De cover van het boek is een plaatje, echter laat het mijn inziens niet helemaal zien waar het boek over gaat. Een hand in een hoop bladeren zou meer refereren aan het verhaal. Voltooid is het vervolg op Hoofdzaak en ik denk dat je Hoofdzaak zeker gelezen moet hebben wil je Voltooid goed kunnen begrijpen.

Het boek is vlot geschreven en leest lekker weg. Echter zit er weinig spanning in, maar dat miste ik totaal niet. Het onderwerp van het boek is namelijk een waar niet alle daags boeken over worden geschreven, dit zorgt voor interesse waardoor je de korte spanningsboog vergeet.
De personages zijn goed uitgewerkt en krijgen meer ruimte tot zelfontplooiing dan in haar vorige boek. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven zoals die van Isabelle, Peter maar ook die van de dader. Die tot het laatst geheim blijft!

Voltooid is een mooi en vlot geschreven thriller, die af en toe wat spanning mist. Echter is dit totaal niet storend, want het thema van het boek vrijwillige levensbeëindiging geeft voldoende stof tot nadenken.

8.0
Voltooid – Mariska Overman
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij De Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 7,99        Paperback 15,-
Koop bij bol.com           Koop bij bol.com

Advertenties

2 gedachtes over “Blogtour : Voltooid – Mariska Overman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.