Recensie: Valse start – Henriette de Smet


Twee stadse vrouwen verhuizen naar het dorp… maar of ze daar hun plekje vinden? Marie Louise woont, samen met haar man Roderick en hun twee dochters, in het dorp, maar o, wat mist zij haar avontuurlijke leven in Den Haag. Joline is na het onverwachte overlijden van haar man met haar tweejarige dochter van Amsterdam naar het dorp verhuisd, maar ook zij wordt, net als Marie Louise, bepaald niet hartelijk ontvangen. De twee vrouwen proberen elk op hun eigen manier een plek te veroveren in de dorpsgemeenschap. En hoewel ze erg van elkaar verschillen, blijken ze één ding gemeen te hebben…(bol.com)

Marie Louise heeft alles wat haar hartje begeert.  Samen met haar man Roderick en haar twee dochters woont ze in een prachtig huis in het dorp. Er zijn echter twee dingen die Marie Louise ontzettend mist: haar stadse leven in Den Haag en haar affaire met de leuke Engelsman Dean.
Joline is na het overlijden van haar man samen met haar dochtertje van Amsterdam naar het dorp verhuisd. Maar Joline wordt door alle dorpsbewoners met de nek aangekeken, want wat moet een stadse single moeder nou alleen op het platte land?
Beide vrouwen proberen hun plekje in het dorp te vinden. Ondanks dat ze allebei erg verschillend zijn, hebben ze één ding gemeen…

Een heerlijke chicklit die je laat zien hoe moeilijk het is ergens geaccepteerd te worden. Twee stadse vrouwen bouwen op het platte land hun nieuwe leven op.
Het boek leest door de korte hoofdstukken en de vrij grote letters lekker weg. Het verhaal en emoties van de vrouwen wordt niet heel diepgaand wat ervoor zorgt dat het boek een beetje oppervlakkig blijft. Niet dat ik dat deze keer erg vond. Doordat de hoofdpersonen niet veel emotie tonen is het lastig om je in te leven in de twee vrouwen. Dit komt ook door de acties die zij ondernemen zoals vreemdgaan. Niets wat ik mij daarbij voor kan stellen.
Toch vond ik het een heerlijk boek waarbij je niet geconcentreerd hoeft te lezen. Ideaal voor aan het strand of bij de kachel tijdens dit stormachtige weer.

 7,5

Valse start – Henriette de Smet € 14,95
Uitgeverij: Zomer & Keuning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.