Recensie: Ciao Bella – Linda van Rijn

Sanne en Hugo hebben een paar jaar geleden camping Ciao Bella aan het Italiaanse Gardameer overgenomen. Na een intensieve verbouwing loopt de camping in de buurt van Peschiera del Garda inmiddels prima. Met hun dochtertje Zoë en zoontje Noah genieten Sanne en Hugo van de Italiaanse zon, het succes van hun camping en hun leven dat sinds de emigratie naar Italië zoveel beter is geworden. Dat komt niet in de laatste plaats door de vrienden die ze in hun nieuwe thuisland hebben gemaakt. Zo is Sanne bevriend geraakt met de Nederlandse Helena, die yogalessen geeft aan de campinggasten. Met haar extravagante en vrijgevochten natuur is Helena de tegenpool van Sanne, maar dat maakt hun band juist zo goed. En niet alleen Sanne en Helena kunnen het goed met elkaar vinden, ook Zoë kan goed opschieten met Helena’s zoontje Alexander. Op een nacht wordt Sanne gebeld door Helena, die helemaal in paniek is. De vader van Alexander, die ze liever geen rol laat spelen in zijn leven, is langsgekomen en er is ruzie ontstaan. Sanne gaat direct naar haar vriendin toe en treft Helena bloedend aan. Maar wat er precies is gebeurd, blijft vaag. Helena wil het allemaal zo snel mogelijk vergeten en Sanne probeert hetzelfde, maar dat verandert als de politie voor de deur staat en er vragen worden gesteld die Sanne niet kan beantwoorden…(bol.com)


Weer een zonnige nieuwe van Linda van Rijn, of moeten we inmiddels zeggen Mariette Middelbeek? Zij bleek achter de pseudoniem Linda van Rijn te zitten. Deze thriller neemt je deze keer mee naar het zonnige Italië. De cover van het boek, laat een zomerse opstelling zien van een jonge vrouw uitkijkend op een groot meer zien. Wat perfect past bij het onderwerp van het boek!

Wanneer je in het boek begint, start je gelijk met het kennismaken met Sanne en Hugo. Het koppel is geëmigreerd met hun twee kinderen naar Italië om daar een camping te beginnen. Het verhaal lijkt een beetje op het bekende programma Ik vertrek. Door de mooie en zonnige bestemming en de fijne schrijfstijl, leest het boek heerlijk weg. De schrijfstijl is zoals we gewend zijn, makkelijk en de hoofdstukken zijn niet te lang, waardoor je gemakkelijk nog even snel een hoofdstukje leest. Doordat van Rijn beeldend verteld, lijkt het alsof je als lezer ook geniet aan het Gardameer.

Ondanks dat het verhaal wat kort is en wat voorspelbaar is het voor mij nog steeds een heerlijke vakantiethriller die je in een aantal uurtjes wegleest. Ben dan ook erg benieuwd of er nu na het bekend maken van het pseudoniem van van Rijn of er een nieuw boek uit zal komen.

Ciao Bella is een heerlijke, iets wat voorspelbare vakantiethriller met een hoog ik vertrek gehalte aan het zonnige Gardameer!

6.5
Ciao Bella – Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer

E-book €12,99 Paperback €17,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.