Recensie: De theekoepel -Karin Quint

Landgoed Rosaville, 1903. Rosalie de Wit houdt een feest in de tuin van Rosaville. Na de dood van haar vader is ze vanuit Engeland naar Nederland vertrokken en heeft ze haar intrek genomen in de schitterende villa die haar vader ooit voor haar moeder liet bouwen. Met het tuinfeest viert Rosalie dat ze een jaar in Nederland is. Ze huurt de gedreven en enthousiaste fotograaf Arris Nauta in om het vast te leggen. Meteen voelt Rosalie zich tot de fotograaf aangetrokken, maar ze houdt zich aan het advies van haar vader: val nooit voor een man met minder geld dan jijzelf.

Ondertussen heeft zich in de omgeving van Landgoed Rosaville een nieuwe buurtgenoot gevestigd: de charmante fabrikant Jonathan van Bredevoort. Rosalie valt als een blok voor hem en hij lijkt de ideale huwelijkskandidaat. Maar is hij wel de man die ze denkt dat hij is? (bol.com)


Door uitgeverij L.S. Amsterdam werd ik benaderd of ik mee wilde doen aan de promotietour van het tweede deel in de landgoed Rosaville serie. Deel een, Het koetshuis las ik eerder al en vond ik een prachtig boek. Daarom kon ik het niet wachten om ook deel twee te kunnen lezen.
De cover van het boek past helemaal in de stijl van het vorige boek. Op de cover is het theehuis afgebeeld met de nodige bloemen en de oude camera waar je tijdens het lezen erachter komt wat die met het verhaal te betekenen heeft.

Het verhaal was even wennen, het vorige boek speelt zich namelijk in het heden af. In dit boek neemt de schrijfster je mee naar 1903. Dit verwachte ik niet toen ik in het verhaal begon en moest dus even schakelen. Eenmaal om, vloog ik door de pagina’s heen. De schrijfstijl is gemakkelijk en de hoofdstukken zijn niet te lang. Leuk detail is dat elk hoofdstuk begint met twee bloemetjes bij de hoofstukaanduiding.

Door de goede persoonsbeschrijvingen leef je mee met de hoofdpersonen en vooral de butler meneer Hendriksen vond ik een fijn personage. Ook deze keer waren de omgevingen mooi geschetst waardoor het leek alsof je als lezer zelf in de theekoepel stond om mensen te fotograven.
Ondanks dat dit boek een tweede deel in een serie is, is dit boek ook als stand-alone prima te lezen.

De theekoepel is een heerlijke wegzwijmel, feelgood roman die je meeneemt naar de vroegere 20e eeuw en laat zien hoe het leven in die tijd was.

7.5
De theekoepel – Karin Quint
Uitgeverij: L.S Amsterdam

Bedankt uitgeverij L.S. Amsterdam voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.