Recensie: James is z’n mens kwijt – Rob Biddulph

Iedere hond heeft zijn eigen mens, maar tijdens een wandeling in het park verliest James de zijne! Een mens zonder riem, wie weet in wat voor problemen die terecht kan komen. Helemaal met die vreselijke trol in de buurt, die in het schuurtje in het park woont. James gaat gauw op zoek naar zijn mens Tim, maar vindt onverwacht een nieuwe vriend. Help jij James z’n mens te vinden, en word jij ook zijn nieuwe vriend? (bol.com)


Weer een prachtige prentenboek van uitgeverij Flamingo. Door de knalrode cover trekt het boek gelijk je aandacht. Het mopshondje James kijkt uitdagend naar je en zorgt ervoor dat je het boek gelijk wil openslaan.

Het verhaal gaat over de vriendschap tussen mens en dier. De schijfstijl is vermakelijk en gemakkelijk te volgen. Leuk is dat de zinnen op rijm gaan, waardoor er een vaart in het voorlezen zit.
Niet het verhaal is grappig en een klein beetje spannend. Ook de prachtige illustraties zorgen ervoor dat het boek nog meer gaat leven! De prenten maken het verhaal helemaal af.

Een leuk detail bij het lezen van dit boek. Voor in het boek staat namelijk een zoekopdracht. In het boek zijn verschillende voorwerpen te vinden zoals een roze broodrooster. Aan jou als lezer de taak om deze te zoeken!

James is z’n mens kwijt is een prachtig prentenboek met nog mooiere illustraties, waardoor het verhaal echt tot leven komt! Een echte aanrader voor de jonge lezeres onder ons.

7.5
James is z’n mens kwijt – Rob Biddulph
Uitgeverij: BBNC

Bedankt uitgeverij BBNC voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Hardcover €14,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.