Recensie: Cleo & Bast de krankzinnige kunstroof – May-Britt Mobach

Bast heeft als poes in een vijfsterrenhotel in Parijs een heerlijk luxe leventje. Ze krijgt aandacht van alle gasten, drinkt haar water uit een zilveren schaaltje en wordt verwend met verse vis uit hun driesterrenrestaurant. Fantastisch! Maar als de elegante poes Cleo (die eigenlijk Cleopatra heet, maar dat vindt Bast veel te veel eer voor een gewone boerenpoes) ook in het hotel komt wonen, moet Bast opeens alle aandacht met haar delen. Dat is even wennen…
Dan wordt er een schilderij gestolen uit het Louvre en worden Cleo en Bast door hoteleigenaresse Madame ingeschakeld om het mysterie op te lossen. Maar daarvoor moeten ze wel samenwerken. Gaat dat lukken? (bol.com)


Wat een heerlijk maf en gek boek is dit! De cover van het boek trekt al genoeg aandacht, je blijft er naar kijken. Alle hoofdpersonen zijn er op vertegenwoordigd zoals onder andere madame, het kamermeisje, de liftjongen en natuurlijk de poezen Cleo en Bast.

Het verhaal wordt in twintig korte hoofdstukken verteld. Door de vele humor en de opbouwende spanning leest het verhaal heerlijk weg. De vormgeving van het boek is geweldig. De prachtige, beeldende tekeningen maken het boek helemaal compleet! Je blijft er naar kijken.

Top aan het boek is dat ze in het begin een pagina gemaakt hebben waarin elk personage zich even voorstelt. Zo weet je precies wie, wie is en wat voor rol zij in het verhaal hebben. Niet alleen is het boek grappig en leuk, het is ook nog eens leerzaam. Je komt meer te weten over Parijs, de taal en het Louvre.

Het enige minpuntje aan het boek vond ik dat het een boek voor jonge kinderen is en er veel Franse en Engelse zinnetjes gebruikt worden, zonder dat er in de tekst een vertaling te lezen is. Iets wat ik niet helemaal passend vind bij de doelgroep. Ook worden er nogal wat moeilijke woorden gebruikt in het verhaal. Maar voorgelezen mag dat zeker de pret niet drukken!

Cleo & Bast en de krankzinnige kunstroof is een grappig, spannend en avontuurlijk boek voor de jongere lezer met prachtige prenten die het boek tot leven brengen.

8.0
Cleo & Bast de krankzinnige kunstroof – May-Britt Mobach
Uitgeverij: Moon

Bedankt uitgeverij Moon voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €8,99 Hardcover €17,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.