Recensie: Nachtvorst – Suzanne Vermeer

Nachtvorst

Volgens een Noorse mythe verdwijnen 15-jarigen in de bossen. Als Lieke hoort dat er weer een tiener is vermist, gaat ze op onderzoek uit.

Lieke Brouwer is in de voorjaarsvakantie bij haar familie in Noorwegen. Wanneer ze met een groepje vrienden gaat wildkamperen, verdwijnt een van hen. Er wordt al snel gespeculeerd over de Nachtvorst, die volgens de eeuwenoude mythe in de regio vijftienjarige kinderen laat verdwijnen.
Vijfentwintig jaar later wordt Lieke door haar vriendin Birgit gebeld. De Nachtvorst heeft weer toegeslagen. En deze keer is de zoon van hun vriendin Freya verdwenen. Lieke vertrekt naar Stavanger om samen met Birgit op onderzoek uit te gaan. Komt de waarheid nu eindelijk boven tafel? (bol.com)


De nieuwste winterthriller van Suzanne Vermeer. Afgelopen jaar las ik nog het boek Dwaalspoor wat ik een heerlijke zomerse thriller vond. Ik was dan ook benieuwd of deze nieuwste mij kon bekoren. De cover past in ieder geval bij het winterse thema van het boek. Eigenlijk zijn alle covers van de boeken van Vermeer erg passend bij de thema’s en staan ze prachtig in de boekenkast.

Ondanks dat ik altijd erg van de boeken van Vermeer houd, trok dit boek mij het minst van alle. Misschien komt het door het thema een mythe (de nachtvorst) die een onschuldig kind laat verdwijnen in Noorwegen wordt opgelost door twee vriendinnen. Ik vind het niet helemaal geloofwaardig. Er komen ook veel personages en ingewikkelde plaatsnamen en namen in het boek voor, waardoor ik steeds was afgeleid.
Zoals altijd is de schrijfstijl snel en vlot, waardoor het boek wel lekker doorleest, als je die namen en personages even achterwege laat. Het boek stelt ook behoorlijk wat maatschappelijke problemen aan de kaart. Zo gaat het over misbruik, drugsgebruik, afpersing en zelfmoord. Heftige thema’s die op een luchtige manier besproken worden.

Nachtvorst zorgt voor een aantal ontspannen leesuurtjes!

7.0
Nachtvorst – Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna

E-book €7,99 Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.