Recensie: Het grote voorleesboek dat met je meegroeit – Marianne Busser & Ron Schroder

Een bundel vol grappige verhalen over kinderen van één, twee en drie jaar
Over Bas die de poes wil afstoffen en Tom en zijn voetenschilderij. Over Lieke die de kippen gaat voeren en over Jan die een toren van kopjes bouwt. Over Lotje met haar toetertje en over Roos die heel veel bloemen plukt. Over een taart met kaarsjes en een nachtje bij oma slapen. Over liedjes zingen, jezelf verstoppen achter de gordijnen en nog veel meer avonturen! (bol.com)


Wat een feest toen dit boek in op de mat viel. De cover is vrolijk en de tekeningen zijn helemaal Dagmar Stam, zoals je ze ook zag bij de boeken van Carry Slee! Na de geboorte van ons zoontje Daan ben ik hem hieruit voor gaan lezen. En wat was het een leuke ontdekking dat er ook een jongentje in voorkomt met de naam Daan.

De verhaaltjes zijn opgedeeld in de leeftijden één, twee en drie jaar, al merk je er tijdens het lezen niets van. Je zou het ook in een moeite door kunnen voorlezen aan je kind ongeacht welke leeftijd. De verhaaltjes beslaan twee bladzijdes en worden door de tekeningen nog beeldender. Daarnaast vond ik het leuk dat de verhaaltjes op rijm geschreven was. Wel moest ik daarna weer wennen aan het lezen van een gewoon boek. Dit ging ik automatisch in rijm in mijn hoofd lezen. De onderwerpen van dit boek zijn alledaags en komen de kinderen bekend voor, waardoor je er leuke gesprekken over kunt hebben mijn inziens. Wij gaan aan dit boek als Daan ouder is zeker nog veel plezier beleven!

Het grote voorleesboek dat met je meegroeit is een prachtig verhalenboek op rijm met alledaagse onderwerpen voor kinderen van alle leeftijden. De verhaaltjes worden compleet gemaakt door prachtige tekeningen, waardoor het verhaal nog meer spreekt.

7.5
Het grote voorleesboek dat met je meegroeit – Marianne Busser & Ron Schroder
Uitgeverij: Moon

Bedankt uitgeverij Moon voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €8,99 Hardcover €14,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.