Recensie: Je bent aan de beurt – Loes den Hollander

Het kan met elke vrouw gebeuren. Denk nooit dat het jou niet treft.

Na de dood van haar man komt Tessa David tegen. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en voelt zich sinds jaren weer springlevend. Maar dan blijkt David niet de charmante man te zijn die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij doet dingen met haar die ze helemaal niet wil. Aan hem ontsnappen lijkt onmogelijk, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek…(bol.com)


In maart las ik het vorige boek van den Hollander Wacht maar af, een geweldig geschreven en spannend boek. Nu viel Je bent aan de beurt op de mat en ook deze moest snel gelezen gaan worden. Eenmaal in begonnen kon ik het boek maar moeilijk neerleggen.
De cover van het boek is duister en mysterieus, iets wat goed past bij de thema’s van de boeken van Loes. Je ziet een vrouw op haar buik op iets liggen. Slaapt ze, of is er meer aan de hand? Mijn nieuwsgierigheid was in ieder geval aangewakkerd.

Dit boek is weer ijzersterk! Loes snijdt thema’s aan die andere niet aandurven. Zo heeft ze het in Je bent aan de beurt over seksueel misbruik. Het onderwerp mag dan misschien zwaar zijn, door haar schrijfstijl en de nodige humor doet het boek absoluut niet zwaar aan.
Door de korte hoofdstukken en de goed uitgeschreven personages leef je mee met alles wat Tessa te verduren krijgt en krijg je een hartstochtelijke hekel aan David. En ook ‘ het duo’ komt zo nu en dan aan bod. Door de afwisseling, lees je het boek in sneltreinvaart uit.

Het mag dan misschien geen thriller zijn waar je van op het puntje van je stoel gaat zitten, het zit hem bij deze thriller vooral in het psychische stukje wat het boek zo ongelofelijk goed maakt! Tijdens het lezen bekruipt je een wraakgevoel, waardoor je David het liefst zelf een lesje zou willen leren.

Je bent aan de beurt is een verhaal met een actueel thema dat vele gevoelens oproept bij de lezer. Wraak en medeleven wisselen elkaar af. Je vraagt je als lezer bij jezelf af wat als ik….

9.0
Je bent aan de beurt – Loes den Hollander
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij de Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €7,99 Paperback €21,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.