Recensie: De perfecte bruiloft – Katy Birchall

Heb jij al de wedding vibes? Met De perfecte bruiloft van Katy Birchall is het trouwseizoen geopend! Sophie Breeze heeft de gekste maar leukste baan van de wereld: ze helpt bruiden met het organiseren van de perfecte bruiloft, om ze de mooiste dag van hun leven te kunnen bezorgen. Maar wanneer ze wordt aangenomen voor de organisatie van de bruiloft van lady Cordelia Swann, verdwijnt haar enthousiasme als sneeuw voor de zon. Cordelia doet namelijk alles om Sophie het leven zuur te maken. Ze saboteert afspraken, laat Sophie opdraaien voor haar fouten en vraagt haar zelfs te stelen! Maar Sophie laat zich niet uit het veld slaan, ook al lijkt Cordelia’s knappe broer Thomas het enige lichtpuntje te zijn…(bol.com)


De perfecte bruiloft heeft een heerlijke zomerse cover. Je zou niet direct zeggen dat het ging om een boek over een bruidsmeisje en al helemaal niet als je weet dat het boek in de herfst / winter afspeelt. Maar niets dan goeds over dit boek. Want wat een heerlijk feelgood boek was dit!

De schrijfstijl van Birchall is luchtig, vlot en met de nodige humor en drama, waardoor je door het verhaal heen vliegt. Cordelia, de nieuwste bruid waar Sophie voor gaat werken blijkt een echte bridezilla te zijn en zorgt voor de nodige problemen. Je gaat bijna denken dat het niet erger kan en toch weet de schrijfster het nog een beetje erger te maken! De hoofdpersoon Sophie heeft zo haar eigen onzekerheden, waardoor het verhaal niet alleen maar lang leve de lol is, maar hierdoor juist realistische overkomt.

Het leuke aan dit boek vond ik dat het boek ook e-mails en sms-berichten tussen klanten en vriendinnen bevat. Hierdoor gaat het verhaal nog een beetje meer leven. Ik las het boek dan ook in een paar dagen uit met een grote glimlach op mijn gezicht!

De perfecte bruiloft is een heerlijke feelgood roman met een hoog dramagehalte, wat zorgt voor hilarische taferelen waardoor je flink in een deuk ligt tijdens het lezen.

8.5
De perfecte bruiloft – Katy Birchall
Uitgeverij: L.S. Amsterdam

Bedankt uitgeverij L.S. Amsterdam voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,99 Paperback €20,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.