Recensie: Vrolijk kerstfeest, Guus – Chris Chatterton

Kerstmis… het gezelligste feest van het jaar, vol plezier, lekker eten, spelletjes en grappige truien. Behalve voor knorrige honden zoals Guus. Guus vindt kerst echt helemaal niet leuk. Maar misschien kan de ware kerstgedachte zijn mening veranderen? Dit grappige verhaal leert je waar kerst echt om draait – en laat zelfs de grootste knorrepotten lachen. We hebben tenslotte allemaal wel eens een Guus-dag…(bol.com)


Weer een onwijs mooi prentenboek van Chris Chatterton over het knorrige hondje Guus. Eerder las ik al Dit is Guus met veel plezier. De cover van dit boek past perfect bij het kerstthema van het boek. Guus en zijn maatje zijn prominent afgebeeld in hun kerstoutfits en je weet dus gelijk waar het verhaal over zal gaan.

Door de korte zinnetjes leest het boek als een trein. Het is zelfs voor de allerjongste niet moeilijk om dit boek te begrijpen. De tekeningen zorgen ervoor dat tekst eigenlijk helemaal niet nodig is en je voor jezelf ook prima het verhaal erbij kan bedenken.
In het begin wordt Guus neergezet als een knorrig hondje, maar gaandeweg het verhaal leer je ook de andere kant van Guus kennen.

Voor kleine kinderen is dit zeker een mooi, leerzaam en prachtig prentenboek wat zeker niet mag missen onder de kerstboom dit jaar!

6.0
Vrolijk kerstfeest, Guus – Chris Chatterton
Uitgeverij: BBNC uitgevers

Bedankt uitgeverij BBNC voor het sturen van dit prachtige prentenboek!

Hardcover €14,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.