Recensie: Provence – Linda van Rijn

Provence

Een groot kasteel in de Provence, een peperdure jurk en een feest waar het aan niets ontbreekt – de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram lijkt op het eerste gezicht een sprookje. Visagiste Nadia Schutte weet echter wel beter. De escapades van Bram uit het verleden – ook met haarzelf – maken dat ze hem voor geen meter vertrouwt. Het liefst was ze niet naar de bruiloft gekomen, maar afzeggen zou te grote gevolgen hebben voor haar werk. Tijdens de ceremonie en het feest houdt ze zich wat afzijdig en ze neemt zich voor de volgende dag zo snel mogelijk naar huis te gaan. Maar de volgende ochtend is iedereen in het kasteel in rep en roer: de bruidegom is spoorloos verdwenen. Leila is in alle staten en Nadia maakt zich grote zorgen. Wat als uitkomt dat zij Bram die nacht nog heeft gezien? (bol.com)


Weer een nieuwe Linda van Rijn, eerder dit jaar las ik al Zandvoort aan zee en ook onder deze nieuwste literaire thriller kon ik niet uitkomen. De cover van het boek is in ieder geval heerlijk zonnig zo met het koude, gure weer. Het doet je verlangen naar de zomer!

Deze keer een kort verhaal, waardoor je snel door het boek heen bent. De vlotte schrijfstijl van van Rijn is ook in dit boek weer duidelijk merkbaar en zorgt voor een aantal fijne leesuurtjes. De omgeving is beeldend beschreven, waardoor je jezelf als lezer zelf even in het sprookjeskasteel in de Franse Provence waant. Heerlijk!

Ondanks dat dit boek aangeduid wordt als thriller, vind ik niet dat je dit een thriller kan noemen. Ja, er is iets van spanning, maar dat ik op het puntje van mijn stoel zat tijdens het lezen.. Zeker niet. Dit boek heeft meer weg van een roman. Dit doet echter geen afbreuk aan het verhaal. Een beetje voorspelbaar is het misschien wel, maar richting het einde wist van Rijn mijn toch te verrassen.

In Provence komt de geur van lavendel en Franse kaas je al tegemoet, een kort en vlot verhaal voor een paar fijne leesuurtjes!

6.5
Provence – Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer

E-book €7,99 Paperback €10,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.