Recensie: In de knel – Heleen Smit

In de knel

Noor Aalberts is gelukkig met haar stadse leven in Amsterdam, wat een groot contrast vormt met haar jeugd op een boerenbedrijf in de Achterhoek. Na een noodkreet van een familielid keert ze terug naar de boerderij waar ze is opgegroeid maar al jaren niet meer is geweest. Wat ze daar aantreft, overtreft haar toch al niet zo rooskleurige verwachtingen: de boerderij blijkt compleet aan zijn lot overgelaten. Haar moeder heeft zich opgesloten in haar slaapkamer, haar vader is nergens te bekennen en haar jongere broer blijkt zonder haar vader niet in staat om het bedrijf te runnen. Noor voelt zich niet geroepen om daar iets aan te doen, maar besluit met tegenzin de koeien van de hoognodige verzorging te voorzien om haar opa en oma te ontlasten. Daardoor dreigt ze verstrikt te raken in de problemen die de boerderij en haar familie teisteren. Ze komt voor een levensgroot dilemma te staan: haar familie nogmaals de rug toekeren of werken aan een oplossing voor de boerderij die haar nog steeds aan het hart gaat en haar vader opsporen? (bol.com)


In de knel is het eerste boek dat ik lees van Heleen Smit, haar vorige boek Op het verkeerde moment staat nog in de kast te springen om gelezen te worden. De cover van het boek heeft iets spannends. Een vrouw alleen in een donkere boerenschuur. Roept bij mij gelijk het gevoel op wat haar te wachten zal staan….

Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Noor. Noor wordt goed neergezet met al haar twijfels en zorgen rondom de chaos op de boerderij en de verdwijning van haar vader. Dit maakt de personages menselijk. Door de fijne schrijfstijl en korte hoofdstukken leest het boek makkelijk weg. Door de spanning die zich vanaf het proloog al opbouwt kun je het boek maar moeilijk naast je neer leggen en wil je eigenlijk maar één ding en dat is het boek uitlezen. gecreëerd heeft in het Achterhoekse landschap.
Tot op het laatste moment heb ik getwijfeld wat er met de vader van Noor gebeurd is en wie er achter zat. De onvoorspelbaarheid maakt het boek extra spannend!

Doordat Smit werkzaam is voor een agrarisch magazine komt haar kennis en ervaring goed van pas bij deze setting die ze gecreëerd heeft in het Achterhoekse landschap.

In de knel is een heerlijke, spannende thriller met een sterke onafhankelijke vrouw in de hoofdrol. Het boek blijft spannend tot de laatste bladzijde!

7.0
In de knel – Heleen Smit
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij de Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €6,99 Paperback €19,95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.