Recensie: Naar de zee – Cale Atkinson

Tim voelt zich soms onzichtbaar op school. Tot hij op een dag Sam ontmoet. Maar Sam is niet zomaar een nieuw vriendje: hij is een walvis, en hij kan de weg naar huis niet meer vinden! Het valt niet mee om Sam terug naar de zee te brengen, maar Tim is vastberaden om te helpen. Het gebeurt tenslotte niet elke dag dat je een nieuwe vriend ontmoet! (bol.com)


Eerder las ik van Cale Atkinson al het prentenboek Jip Ahoi. Met Naar zee schrijft hij zijn tweede prentenboek over de zee-wereld. De cover van het boek is misschien wat sober, maar past perfect bij het thema van het boek. De cover laat Tim en de walvis Sam zien, samen midden op zee. De cover is groenig met knallende oranje details, die hierdoor van de pagina’s springen.

Het verhaal, Tim voelt zich eenzaam en niet gezien op school. Op weg naar huis komt hij de walvis Sam tegen die terug naar de zee wil. Tim bedenkt een plan om hem terug de zee in te krijgen. De zinnen in het boek zijn ook oranje, doordat de tekeningen veelal groen of donker van kleur zijn knalt ook hier de tekst van de pagina’s. De zinnen zijn kort en simpel, waardoor de tekeningen het verhaal laten spreken. Mijn neefje van vier heeft in ieder geval genoten van dit boek en vond het leuk om zelf mee te denken hoe je een walvis terug naar de zee brengt!

Naar de zee is een prachtig prentenboek voor iedereen die zich wel eens eenzaam of niet gezien voelt.

7.5
Naar de zee – Cale Atkinson
Uitgeverij: BBNC uitgevers

Bedankt uitgeverij BBNC voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Hardcover €14,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.