Blogtour: Het eilandhotel – Jenny Colgan

Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening? (bol.com)


Door uitgeverij L.S. Amsterdam werd ik benaderd of ik mee wilde doen met de blogtour rondom de verschijning van het vierde deel in de Café Zon & Zee serie van Jenny Colgan. Eerder las ik al met veel plezier Het eindeloze strand en Wintereiland uit deze serie en kon daarom geen nee zeggen tegen het vierde deel.

Ook deze keer past de cover van het boek perfect bij de andere drie delen. De verlichte kade met de schattige, gekleurde huisjes op Mure geven je mede door de rode besjes een echt kerstgevoel. Ondanks dat het ruim twee jaar geleden is dat ik deel drie recenseerde, had ik niet het idee dat ik weer moest inkomen. De personages waren vertrouwd en je pakt het verhaal weer op, waar je gebleven was in het vorige deel. Dit heeft Colgan goed gedaan. Mocht je de vorige delen niet gelezen hebben, is dit wel een aanrader omdat je sommige details anders mist in het verhaal.

Ik vond het niet alleen leuk om te lezen hoe de oude personages zoals Flora, Joel en Fintan zich ontwikkelde, maar ook was het een leuke bijkomstigheid dat er wat nieuwe personages werden geïntroduceerd zoals de flamboyante kok Gaspard en de verbannen prins Konstantin. Kerst en gezellig samen zijn en vooral lekker eten is waar dit boek vooral om draait. Dat niet iedereen even lekker in zijn vel zit tijdens aanloop naar kerst, zorgt voor soms hilarische taferelen in het nieuwe hotel.

Door de beeldende beschrijvingen van het eiland, waan je jezelf ook op het koude, winderige Mure. De schrijfstijl van Colgan is vlot en simpel, waardoor je door de bladzijdes heen vliegt. Helaas.. Jammer dat de serie is afgelopen, ik had van sommige personages nog wat meer te weten gekomen.

Het eilandhotel is weer een heerlijk nieuw deel in de Cafe zon & zee serie, waarin gezellig samen kerst vieren centraal staat. Je sluit de personages in je hart en ik kon maar moeilijk stoppen met het lezen over deze warme, sfeervolle en geliefde eilandbewoners!

8.5
Het eilandhotel #cafezonenzee4 – Jenny Colgan
Uitgeverij: L.S. Amsterdam

Bedankt uitgeverij L.S. Amsterdam voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €12,99 Paperback €19,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.