Recensie: Taart – Jan de Maeyer


In een koude, grijze stad woont een bakker die heel graag en heel goed taarten bakt. Maar de taarten zijn té mooi, niemand wil ze kopen. Met de laatste restjes deeg bakt de bakker drie zoete broodjes. En plots wordt zijn bakkerij drukbezocht, iedereen wil zoete broodjes. De bakker wordt rijk, maar hij krijgt het zo druk dat hij geen tijd meer heeft om te doen wat hij het allerliefste doet: taarten bakken. Een prentenboek over kiezen tussen je hart of je verstand (bol.com)


Wat is dit toch weer een prachtig prentenboek. Het verhaal gaat over een bakker die dolgelukkig wordt van het bakken van mooie taarten. Echter komt er niemand zijn kleine bakkerijtje in om zijn mooie taarten te kopen. Hierdoor raakt hij al zijn geld kwijt en besluit om zoete broodjes te bakken van zijn laatste restjes. Dit slaat zo aan dat men zijn deur platloopt. Alleen wordt de bakker daar zielsongelukkig van..

De cover van het boek laat een winkelraam zien met prachtige taarten, waarbij voorbijgangers letterlijk met hun mond open naar staan te staren. In eerste instantie niet een hele aantrekkelijke cover als je het mij vraagt, maar dit doet totaal een afbreuk aan het verhaal!

Door de simpele teksten en de prachtige tekeningen van Dorien Bellaar vertelt het boek zijn verhaal eigenlijk alleen al door het kijken naar de prenten. Je voelt de teleurstelling van de bakker wanneer hij zijn taarten niet verkoopt en de wanhoop wanneer iedereen zoete broodjes wil terwijl de bakker niets liever wil dan taarten bakken.

Taart is een prachtig prentenboek met een duidelijke boodschap kies je tussen je hart of je verstand. Doe iets wat je gelukkig maakt!

7.5
Taart – Jan de Maeyer
Uitgeverij: Horizon

Bedankt uitgeverij Horizon voor het sturen van dit mooie prentenboek!

E-book €9,99 Hardcover €13,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.