Recensie: Nuna – Pepijn Lanen

Vandaag de dag zien we veel elektrische autos op straat en dat zullen er in de toekomst alleen maar meer worden. Wat volwassenen aan kinderen leren over autos is echter niet met de tijd meegegaan en daardoor enorm ouderwets. Het geluid van een auto omschrijven ze nog steeds alsvroemen in tekeningen komt er standaard een wolkje uit de uitlaat.

In ‘Nuna’ wordt de gelijknamige hoofdrolspeler een held als zij de strijd aangaat met de allesverwoestende Fossylo, een auto die een hele stad vervuilt met zijn uitstootwolken en daarmee Nuna’s energie probeert weg te nemen. 


Door uitgeverij triangle werd ik benaderd of ik mee wilde doen aan een blogtour rondom de verschijning van een kinderboek met een actueel thema, bestaande fictieve helden en een bekende Nederlander als schrijver. Mijn aandacht was in ieder geval getrokken!

De cover van van het boek laat de NUNA car zien die de studenten van de TU Delft voor het Vattenfall solar team gemaakt hebben. Elk jaar bouwen zij een zonneauto, waarbij ze meedoen aan races over heel de wereld. Om kinderen te laten zien dat auto’s ook duurzaam kunnen zijn in plaats van alleen maar luchtvervuiling met zich meebrengen, gaan zij langs op scholen om dit te tonen. Om de kinderen nog meer te enthousiasmeren hebben ze een heus boek uitgebracht en een zonneauto als superheld. De cover is duidelijk, je ziet de zonneauto in de woestijn rijden. Je weet als lezertje meteen wie Nuna is en wat Nuna doet. Daarnaast is niet alleen de cover prachtig, ook de tekeningen in het boek zelf zijn duidelijk en geven een extra dimensie aan het boek. De tekeningen zijn gemaakt door Saša Ostoja.

De teksten bij de prenten zijn duidelijk. Naar mijn idee soms misschien iets te moeilijk voor de allerkleinste. Maar ik denk dat het geschreven is voor kinderen van de basisschool en die kunnen de teksten samen met de prenten goed volgen. In zestien bladzijdes wordt er uitleg gegeven over wat en waarvoor de Nunacar dient. En ik denk dat je hierdoor vele jonge lezertjes enthousiast krijgt om ooit ook zo een stoere zonneauto te bouwen!

7.0
Nuna – Pepijn Lanen
Uitgeverij: Triangle in samenwerking met Vattenfall.

Bedankt uitgeverij Triangle voor het sturen van een e-pub exemplaar!

Een gedachte over “Recensie: Nuna – Pepijn Lanen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.